BTC ETF
Bitcoin

Bitcoin-ETF volumes op hoogste punt in 7 weken tijd

Institutionele beleggers lijken weer helemaal geïnteresseerd te zijn in Bitcoin. De Bitcoin ETF’s hebben deze week een enorme volumestijging meegemaakt.

De zeven grootste Bitcoin ETF’s (GBTC, IBIT, FBTC, ARKB, BTCO, BITB, en HODL) hebben samen een handelsvolume van $5,65 miljard bereikt, het hoogste niveau sinds 24 maart. Dit laat zien dat de interesse in Bitcoin onder institutionele beleggers weer toeneemt.

Eindelijk weer instroom

Vooral de iShares Bitcoin ETF van BlackRock kende een hoog volume. Opvallend genoeg zag zelfs de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), die eerder bekend stond om aanzienlijke uitstroom, een bescheiden instroom van $27 miljoen op 16 mei en $4,6 miljoen op 17 mei.

De sterke prestaties van deze ETF’s en de toegenomen handelsvolumes zijn een positief teken voor Bitcoin, wat wijst op een groeiende acceptatie en interesse onder grote beleggers.

Amerikaanse bedrijven kopen massaal Bitcoin ETF’s

Opvallend is dat de 13F-aanmeldingen nu zien dat in het eerste kwartaal 937 Amerikaanse bedrijven blootstelling hadden aan Bitcoin ETF’s. Ter vergelijking: tijdens het eerste kwartaal na hun eigen lancering trokken goud-ETF’s slechts 95 bedrijven aan.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

De crypto markt blijft achter op de aandelenmarkt in het 2e kwartaal van 2024
Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
De Bitcoin hashrate daalt – Wat is er aan de hand?
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken