Bitcoin USA, Bitcoin amerika
Bitcoin

Bitcoin ETF’s behalen vierde opeenvolgende dag van positieve instroom: $88 miljoen binnengehaald

De Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF’s) hebben voor de vierde dag op rij een positieve instroom laten zien, waarbij de 12 spot Bitcoin ETF’s gezamenlijk $88 miljoen aantrokken. Dit volgt op eerdere instromen van respectievelijk $62,1 miljoen, $35,9 miljoen en $11,1 miljoen in de drie voorgaande dagen.

Volgens gegevens van Farside Investors leidde Blackrock’s IBIT de instroom met $55,4 miljoen, gevolgd door Ark Invest en 21Shares AKRB, die samen $51,9 miljoen binnenhaalden.

Hoewel de ETF’s over het algemeen een mooie groei lieten zien, registreerden sommige, zoals Grayscale’s GBTC en Bitwise BITB, een uitstroom van respectievelijk $12,81 miljoen en $6,47 miljoen. De overige ETF’s vertoonden geen noemenswaardige activiteit.

Het totale handelsvolume voor de dag bereikte $1,35 miljard, een aanzienlijke stijging ten opzichte van de $779 miljoen die maandag werd genoteerd.

Ethereum ETF’s zijn uitstroom

De Ethereum Exchange Traded Funds (ETF’s) hebben voor de vierde opeenvolgende dag een uitstroom gezien, waarbij de negen spot Ethereum ETF’s gezamenlijk $6,5 miljoen aan fondsen verloren.

Grayscale’s ETHE was volgens gegevens van Farside Investors de grootste bijdrager aan deze uitstroom, met $37,0 miljoen die uit de fondsen werd onttrokken. Deze uitstroom werd deels gecompenseerd door instromen van $26,8 miljoen in Blackrock’s ETHA en $3,7 miljoen in Bitwise ETHW.

De overige Ethereum ETF’s vertoonden geen noemenswaardige activiteit. Het totale handelsvolume voor de dag bedroeg $194,66 miljoen.

Conclusie

Er is een duidelijk verschil zichtbaar tussen de instromen van Bitcoin en Ethereum ETF’s. Terwijl de Bitcoin ETF’s voor de vierde dag op rij aanzienlijke instromen noteerden, zagen de Ethereum ETF’s juist een aanhoudende uitstroom.

Dit verschil is waarschijnlijk te verklaren doordat de Ethereum ETF’s relatief nieuw op de markt zijn en dat Grayscale’s Ethereum ETF een groter percentage aan uitstroom heeft ervaren, een patroon dat we ook zagen toen de Bitcoin ETF’s net gelanceerd werden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: het is nog te vroeg voor optimisme over Bitcoin
BlackRock’s Bitcoin ETF haalt voor het eerst in 3 weken weer kapitaal binnen
Bitcoin koers op het punt van explosieve stijging: Woensdag cruciaal volgens Bitwise
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten