Amerika, bitcoin
Bitcoin

Bitcoin ETF’s beleven uitstekende dag met $186 miljoen instroom

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben gisteren een van hun beste dagen van de afgelopen weken neergezet, met een gezamenlijke instroom van bijna $187 miljoen.

Dit optimisme onder investeerders is waarschijnlijk het gevolg van de allereerste renteverlaging die de Amerikaanse centrale bank vandaag aan gaat kondigen. De enige onzekerheid die nog heerst, is de omvang van de renteverlaging.

4e groene dag op rij voor BTC-fondsen 

De in januari op de markt gebrachte BTC-fondsen hebben gisteren om precies te zijn $186,8 miljoen binnengehaald, zo laten gegevens van Farside Investors zien. Hiermee is er nog een extra dag aan de groene reeks geplakt. Sinds vorige week donderdag zien de fondsen iedere dag een gezamenlijke-instroom, met een totaalbedrag van iets meer dan een half miljoen dollar dat is opgehaald.

Hoewel het natuurlijk om een fors bedrag gaat, is deze prestatie op zichzelf niet heel bijzonder. Echter hebben de fondsen hun slechtste periode sinds de lancering achter de rug – met een totaal verlies van bijna $1,2 miljard tussen 27 augustus en 6 september. Het sentiment lijkt nu een ommekeer te maken dankzij de aanstaande renteverlaging.

Een diepere duik in de data wijst ons op het feit dat BlackRock’s IBIT-fonds weer terug is gevallen in zijn oude teleurstellende patroon. Gisteren kon je namelijk in het Bitcoin nieuws lezen dat het fonds op maandag voor het eerst in drie weken weer nieuw kapitaal zag binnenstromen. Gisteren was er echter geen significant verschil tussen de in- en uitstroom waarneembaar.

Fidelity’s FBTC-fonds spande gisteren de kroon met een netto-instroom van $56,6 miljoen. Het BITB-fonds van Bitwise en het ARKB-fonds van ARK Invest en 21Shares hijgden in de nek met instromen van respectievelijk $45,4 en $42,4 miljoen.

FOMC-dag: nieuw rentebesluit op komst

De dag waar investeerders al wekenlang, en eigenlijk al jarenlang, naar uit hebben gekeken is aangebroken. Vandaag is namelijk de tweede dag van de rentevergadering van het Federal Open Market Committee (FOMC),  het beleidsorgaan van de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve).

Om 20:00 uur Nederlandse tijd krijgen we een nieuw rentebesluit voor de kiezen. Het huidige tarief van 5,25% – 5,50% zal zo goed als zeker verlaagd worden, maar men is verdeeld of dit met 0,25% of 0,50% gaat gebeuren.

Voor de Bitcoin koers is niet alleen het besluit van belang, maar ook de daaropvolgende persconferentie van Fed-voorzitter Jerome Powell. Hoewel een agressieve renteverlaging van 0,50% op papier gunstiger is, zouden zorgen voor een recessie Bitcoin juist veel pijn kunnen doen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

BlackRock: ‘Bitcoin is een unieke diversificator voor portfolio’s’
Bitcoin koers ontploft na renteverlaging, wat verwachten experts nu?
Bitcoin en Ethereum ETF’s kampen met uitstromen, terwijl koersen stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins