Bitcoin ETF
Bitcoin

Bitcoin ETF’s bereiken $10 miljard aan beheerd vermogen

Het succes van de Bitcoin (BTC) Spot Exchange Traded Funds (ETFs) is absoluut indrukwekkend te noemen. Na de lancering van de eerste Spot fondsen voor BTC op de Amerikaanse beurs op 11 januari zien we miljarden aan kapitaal instroom in de verschillende fondsen. Deze enorme instroom heeft ertoe geleid dat de Spot Bitcoin ETFs afgelopen vrijdag een opmerkelijke mijlpaal bereikten, met een totaal beheerd vermogen van $10 miljard.

Deze indrukwekkende mijlpaal van $10 miljard in beheerd vermogen is bereikt binnen slechts een maand na de lancering. Dit onderstreept niet alleen de sterke prestatie van deze fondsen, maar dient ook als een positief teken voor de institutionele acceptatie van Bitcoin op de lange termijn. Er wordt verwacht dat deze opwaartse trend zich in de nabije toekomst zal voortzetten, gezien de groeiende belangstelling voor cryptocurrency-investeringen.

Blackrock grootste Bitcoin Spot ETF

De negen verschillende Bitcoin Spot ETFs beheren gezamenlijk $10 miljard, waarbij de verschillen in grootte tussen de fondsen aanzienlijk zijn. Het meest opvallende fonds is de iShares Bitcoin Trust (IBTC) van BlackRock, ‘s werelds grootste vermogensbeheerder, met een beheerd vermogen van meer dan $4 miljard. Fidelity, eveneens een van de grootste asset managers wereldwijd, neemt met hun Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) en een beheerd vermogen van $3,4 miljard een sterke tweede plaats in.

Ark Invest, de investeringsfirma geleid door de bekende investeerder Cathie Wood, geniet ook populariteit met een recent bereikte mijlpaal van $1 miljard aan beheerd vermogen. Aan de andere kant staat Grayscale, dat opvallend genoeg de enige is die te maken heeft met significante uitstromen, met in de afgelopen maand een verlies van $6,3 miljard.

Dit fenomeen is voornamelijk te wijten aan de transitie van Grayscale van een derivaat naar een Spot ETF, in combinatie met de introductie van acht concurrerende fondsen. Deze ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat investeerders massaal overstappen naar andere ETFs, voornamelijk vanwege de lagere kosten die deze concurrenten aanbieden.

Impact op de BTC koers

De aanzienlijke toestroom van kapitaal naar Bitcoin Spot ETFs kan een belangrijke invloed hebben op de Bitcoin koers. Dit effect ontstaat omdat de fondsen fysieke Bitcoin moeten aankopen om te voldoen aan de vraag van hun beleggers. Het is zeer waarschijnlijk dat deze instroom van kapitaal naar de ETFs een drijvende kracht is achter de recente sterke prijsstijging. Over de afgelopen week heeft de grootste cryptocurrency een waardestijging van bijna 15% doorgemaakt, waardoor de koers nu boven de $50.000 ligt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?