Bitcoin crash, inflatie, amerika, dollar
Bitcoin

Bitcoin ETF’s eindigen 8-daagse groene reeks met $127 miljoen uitstroom

Het is een teleurstellende dag voor bitcoin (BTC). De bitcoin koers maakte gisteravond laat namelijk een enorme duik van meer dan 6% tot een dieptepunt van $58.000.

Bovendien hebben de Amerikaanse bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) een einde gebreid aan hun reeks van instromen die al acht dagen duurde. Gisteren zagen de fondsen $127,1 miljoen wegstromen, wat het grootste verlies sinds 6 augustus markeert.

Geen enkel BTC-fonds haalde kapitaal op

Gegevens van Farside Investors laten zien dat gisteren geen enkel bitcoin-fonds erin is geslaagd om een hogere in- dan uitstroom te noteren. Het is de eerste keer sinds de massa-lancering in januari dat niemand nieuw kapitaal wist aan te trekken. 

Verrassend genoeg was Grayscale’s GBTC-fonds, dat al ruim $19,7 miljard heeft verloren sinds de conversie van een regulier trustfonds naar een spot ETF, niet de grootste verliezer. GBTC kromp met $18,3 miljoen terwijl het gezamenlijke ARKB-fonds van ARK Invest en 21Shares maar liefst $102 miljoen kwijtraakte. Dit was zelfs de hoogste uitstroom ooit voor het ARKB-fonds. Ook Bitwise zag $6,8 miljoen uit zijn BITB-fonds stromen.

De overige fondsen zagen stuk voor stuk geen significant verschil tussen hun in- en uitstromen. Hieronder vallen onder andere de bitcoin ETF’s van Wall Street reuzen BlackRock en Fidelity.

Het tegenvallende resultaat komt nadat de beursproducten zowel vrijdag als maandag meer dan $200 miljoen wisten binnen te halen. Deze forse instromen werden gekatalyseerd door de toespraak van Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, van afgelopen vrijdag waarin hij groen licht verkondigde voor de allereerste renteverlaging.

BTC koers crasht meer dan 6% tot $58.000

De grote uitstroom komt tegelijk met een flinke terugval in de bitcoin koers. Zoals je vanmorgen al in het Bitcoin nieuws kon lezen is bitcoin weer onder de psychologische grens van $60.000 gedoken. Sterker nog, bitcoin is gedaald tot een dieptepunt van $58.000.

Gisteravond rond 23:00 uur stond de koers nog rond $62.000, maar in iets meer dan een uur tijd verloor bitcoin meer dan 6% van zijn waarde. 

Direct na het dieptepunt van $58.000 schoot de koers voorbij $59.000, waar het sindsdien in een nauw bereik heeft bewogen. Op het moment van schrijven gaat bitcoin over de toonbank voor $59.335.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt