BTC ETF
Bitcoin

Bitcoin ETFs haalden op dinsdag $418 miljoen binnen

De Bitcoin koers is met de huidige 70.400 dollar weer in de buurt van een all-time high en dat gaat gepaard met een extreem positieve dag voor de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten. Gisteren wisten zij namelijk voor 418 miljoen dollar aan Bitcoin binnen te halen, met Fidelity opnieuw als de grote winnaar van de dag.

Fidelity de winnaar met $279 miljoen

De Spot Bitcoin ETFs mochten eindelijk weer een echte knaller bijschrijven gisteren. Waar het op maandag om een schamele netto-instroom van enkele miljoenen ging, was er op dinsdag weer sprake van een instroom van honderden miljoenen dollars.

Fidelity was de baas met een instroom van 279 miljoen dollar, die goed was voor de aankoop van 4.000 Bitcoin. BlackRock volgde op de tweede plaats met een instroom van 2.324 Bitcoin of 162 miljoen dollar.

Grayscale was uiteraard weer goed voor een gigantische uitstroom, die gisteren op 212 miljoen dollar of 3.042 Bitcoin uitkwam. Onder de streep stond echter die enorme instroom van 418 miljoen dollar aan kapitaal, die goed was voor een plus van 5.992 Bitcoin.

Daarmee haalden de ETFs een veelvoud van 100 procent van de dagelijkse productie van de miners van 900 Bitcoin binnen. Nu is de grote vraag natuurlijk of de Spot Bitcoin ETFs deze koopwoede de komende dagen kunnen doorzetten.

Dan lijkt een nieuwe all-time high onvermijdelijk voor Bitcoin.

Het is stil rondom Mr. 100

Opvallend is dat Mr. 100 de afgelopen dagen geen Bitcoin kocht. Dit is een whale die sinds november 2022 voor enkele miljarden dollars aan Bitcoin kocht. Tot op heden heeft Mr. 100 ruim 55.700 Bitcoin weten te verzamelen, die op dit moment een waarde van 3,9 miljard dollar dragen.

De reden dat we deze whale Mr. 100 noemen is dat hij of zij Bitcoin per 100 stuks inkoopt.

Op dagelijkse basis snoept de whale in kwestie honderden en soms zelfs duizenden Bitcoiners op uit de markt. Het zou mooi zijn als de koopwoede van de whale in kwestie deze week weer een vervolg krijgt. Tot nu toe is het sinds 25 maart stil geweest rondom deze rijkaard.

Nog 4 dagen: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 4 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin is klaar voor het vervolgen van zijn bullmarkt in H2 2024
Bitcoin spiegelt extreem bullish scenario
Wordt Donald Trump de redder van Bitcoin in Amerika?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten