Bitcoin USA, Bitcoin amerika
Bitcoin

Bitcoin ETF’s halen voor 4e dag op rij meer dan $100 miljoen binnen

De cryptomarkt laat steeds meer tekenen van een herstel zien. De Bitcoin (BTC) koers verovert langzaam maar zeker steeds hogere haltes en ook de Amerikaanse Bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) verkeren al dagen in een uitstekend momentum.

Gisteren haalden de fondsen voor de vierde achtereenvolgende handelsdag kapitaal binnen. Nu is dat op zichzelf nog niet zo heel bijzonder, maar het was tevens de vierde dag op rij dat de indrukwekkende grens van $100 miljoen aan instroom werd overschreden.

Beste resultaat voor BTC-fondsen sinds mei

De in januari gelanceerde Bitcoin ETF’s schitteren zoals we een lange tijd niet meer gezien hebben. Na weken geteisterd te zijn door gigantische uitstromen die opliepen tot meer dan $200 miljoen per dag, zijn de resultaten van de laatste dagen een opluchting voor velen. 

Sinds vorige week vrijdag lijkt niemand in staat te zijn de Bitcoin-fondsen te stoppen. Die dag crashte de Bitcoin koers tot zijn laagste niveau sinds februari van onder de $54.000, maar werd er tevens $143,1 miljoen in de ETF’s gepompt.

Deze week begon de Bitcoin koers zijn herstel van eerdere zware verliezen, en gingen de Bitcoin ETF’s door met het aantrekken van fors kapitaalstromen. Op maandag werd bijna $300 miljoen verwelkomd, gevolgd door $216,4 miljoen op dinsdag. Gisteren kwam de netto-instroom volgens data van Farside Investors iets lager binnen op $147,4 miljoen, wat nog altijd een uitstekend resultaat markeert.

Met vier handelsdagen op rij een netto-instroom boven de $100 miljoen dollar is het de beste handelreeks sinds halverwege mei. Destijds wisten de beursproducten maar liefst 9 achtereenvolgende handelsdagen de magische grens te overschrijden, met een gemiddelde instroom van zo’n $215 miljoen.

Fidelity’s FBTC-fonds was gisteren met een netto-instroom van $57,8 de best presterende ETF. BlackRock’s IBIT-fonds, dat op maandag en dinsdag nog de kroon spande, zag juist een teleurstellende instroom van $22,2 miljoen. 

Mt. Gox en Duitse overheid drukken Bitcoin

De succesreeks komt ondanks de gevreesde start van het terugbetalingsproces van de failliete Bitcoinbeurs Mt. Gox en de honderden miljoenen dollars aan Bitcoin die door de Duitse overheid op de markt wordt gedumpt. De ETF-investeerders 

De in 2014 ingestorte Mt. Gox gaat de komende maanden meer dan $8 miljard aan Bitcoins verdelen onder zijn schuldeisers, wat de afgelopen weken een hoop onrust heeft veroorzaakt op de cryptomarkt. Men vreest namelijk voor de grote verkoopdruk die hierdoor zal ontstaan.

De Duitse overheid heeft de verkoopdruk de afgelopen weken daarentegen al een flinke boost gegeven. Sinds halverwege juni zijn onze oosterburen bezig met het verkopen van hun eerder dit jaar inbeslaggenomen stapel van bijna 50.000 Bitcoins. De afgelopen dagen is de verkoop in een stroomversnelling gekomen, met inmiddels al 80% dat verkocht is

De Bitcoin ETF’s lijken deze verkoopdruk eigenhandig op te vangen, wat de Bitcoin koers ten goed is gekomen. De afgelopen dagen zet Bitcoin steeds hogere pieken en dalen neer, met een huidige prijs van vlak boven de $58.000.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten
Crypto analist: Bitcoin koers bevindt zich in nieuwe bullish trend
Donald Trump haalt uit naar Bitcoin-land El Salvador
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren