Bitcoin etf, Bitcoin amerika
Bitcoin

Bitcoin ETFs halen voor 6e dag op rij honderden miljoenen binnen

De Bitcoin koers staat met zijn huidige 71.000 dollar heel dicht in de buurt van een all-time high. Dat zorgt voor een positief sentiment op de markt en dat zien we ook duidelijk terug bij de Spot Bitcoin ETFs.

Die scoorden gisteren namelijk voor de zesde dag op rij een behoorlijke instroom. Het ging om een plus van 236 miljoen dollar.

ARK 21Shares is de grootste

Opvallend detail aan de koopwoede van de Spot Bitcoin ETFs van gisteren is dat ARK 21Shares de grootste was. Die kochten namelijk 1.021 Bitcoin op uit de markt, terwijl BlackRock en Fidelity het moesten doen met respectievelijk 965 en 957 Bitcoin.

Het totaal voor gisteren kwam uit op +3.518 Bitcoin, wat goed is voor een bedrag van 235 miljoen dollar. Dat is hoger dan het gemiddelde van 142 miljoen dollar en 2.123 Bitcoin per dag.

Maar dit is natuurlijk één dag en het gemiddelde gaat over alle dagen, waar ook de slechte dagen in meegenomen zijn.

Dat neemt niet weg dat het positieve sentiment weer terugkeert bij Bitcoin en we langzaam naar boven mogen kijken. We moeten echter niet te vroeg juichen, want de oude all-time high van 73.800 dollar van 14 maart is nog altijd niet uit de boeken. Dat lijkt wel nodig om het bullish momentum echt weer te herpakken.

Kleine Bitcoiners verkopen

Ondanks de positieve resultaten van de afgelopen dagen, blijven kleine investeerders hun Bitcoin verkopen. Het lijkt erop dat particulieren de stijgingen vooral zien als een kans om hun Bitcoin tegen betere koersen van de hand te doen, in plaats van mee te gaan in een mogelijk tweede deel van de bullrun.

Maar als de ETFs op deze manier doorgaan, dan zijn deze Bitcoiners in principe helemaal niet nodig voor een bullrun. Als zij er echter ook bij komen, dan kan het wel echt losbarsten. Dat is ook wat HODL15Capital roept in de bovenstaande tweet.

Nu zijn het vooral de kleine investeerders die de whales voeden met hun kapitaal. Als die dat niet meer doen, dan moeten de whales hogere koersen bieden om Bitcoin te kopen in de markt. Dat is het moment waarop de Bitcoin koers echt kan exploderen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
De Bitcoin hashrate daalt – Wat is er aan de hand?
Rentebeleid van Federal Reserve vergroot druk op Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken