blackrock
Bitcoin

Bitcoin ETF’s herstellen met lichte instroom, BlackRock blijft uitblinken

Terwijl de aandacht momenteel met name ligt bij de deze week gelanceerde Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s), hebben we natuurlijk ook nog de Bitcoin (BTC) spot ETF’s. Terwijl de ethereum-fondsen gisteren kapitaal zagen wegstromen, hebben de Bitcoin-fondsen de dag juist nipt in het groen afgesloten. 

Met deze bescheiden instroom hebben de Bitcoin ETF’s de teleurstelling van de vorige dag enigszins goedgemaakt, maar het positieve momentum is overduidelijk verzwakt.

Tegenvallende resultaten voor BTC-fondsen

Afgelopen dinsdag werd een punt gezet achter de sterke reeks waar de in januari gelanceerde BTC-fondsen in verkeerden. Na twaalf achtereenvolgende dagen met instromen verloren de fondsen die dag $78 miljoen, zo laten gegevens van Farside Investors zien.

Hoewel de teleurstelling niet geheel als een verrassing kwam, aangezien ook de onderliggende Bitcoin koers steeds zwakker leek te worden, was het een gigantisch contrast met de dagen ervoor. Op maandag beleefden de fondsen nog hun beste dag in bijna zeven weken tijd met een netto-instroom van $485,9 miljoen. Op vrijdag stroomde eveneens een vloedgolf aan kapitaal binnen van $427,2 miljoen.

Gisteren hebben de Bitcoin ETF’s zich enigszins weten te herpakken door de dag weer in de plus te eindigen. Gezamenlijk werd een totaal van $44,5 miljoen opgehaald.

BlackRock vergroot dominantie Bitcoin ETF

BlackRock heeft op beide dagen weer een hoofdrol gepakt door veruit het meeste kapitaal aan te trekken. Gisteren ging $66 miljoen naar BlackRock’s IBIT-fonds en zelfs op dinsdag haalde BlackRock nog $71,9 miljoen binnen.

BlackRock heeft nu al 13 handelsdagen op rij een netto-instroom gezien. Binnen deze indrukwekkende reeks sprong vooral afgelopen maandag eruit, toen met een instroom van meer dan $500 miljoen de beste dag sinds maart werd neergezet.

Gisteren kon je al lezen dat het marktaandeel van BlackRock’s Bitcoin ETF tot een nieuw record van 67% was gestegen. Met het resultaat van gisteren lijkt de Wall Street-gigant gedreven om dit verder op te laten lopen. De andere fondsen presteerden gisteren namelijk buitengewoon slecht. Uitsluitend Fidelity’s FBTC-fonds en het gezamenlijke ARKB-fonds van ARK Invest en 21Shares zagen beperkte instromen van respectievelijk $1,4 miljoen en $3,3 miljoen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?