ETF, stockmarket
Bitcoin

Bitcoin ETF’s in de problemen: $1 miljard verlies in 7 dagen

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) verkeren in een droevige reeks.Al zeven handelsdagen op rij stroomt er meer kapitaal uit deze fondsen dan er wordt binnengehaald.

Het verschil is bovendien enorm: de netto-uitstroom bedraagt in deze periode meer dan $1 miljard.  Dit markeert een van de donkerste periodes voor de Bitcoin ETF’s sinds hun debuut in januari.

Slechtste reeks sinds juni

De afgelopen dagen heb je al vaker kunnen lezen in het Bitcoin nieuws hoe zwaar de beursproducten het momenteel hebben. Vorige week dinsdag sloer het roer om: na acht achtereenvolgende handelsdagen met instromen werd de dag met meer dan $100 miljoen in de min afgesloten. Het bleek het startschot te zijn voor een teleurstellende reeks die tot op de dag van vandaag nog altijd voortduurt.

Uit nieuwe gegevens van Farside Investors blijkt namelijk dat de fondsen gisteren maar liefst $211,1 miljoen hebben verloren. Ever ter beeldvorming: sinds de lancering op 11 januari hebben de fondsen pas negen keer meer dan $200 miljoen aan dagelijkse netto-uitstromen gezien. Eén keer was afgelopen maandag, toen het verlies uitkwam op $287,5 miljoen.

Sinds 27 augustus hebben de fondsen onderaan de streep $1.015,9 miljard uit moeten zwaaien. Dit komt neer op een gemiddelde dagelijkse netto-uitstroom van grofweg $145 miljoen.

In juni waren de fondsen voor het laatst in een vergelijkbare situatie, met negen opeenvolgende dagen van verliezen en een netto-uitstroom die zelfs de grens van $1,1 miljard overschreed.

Bitcoin koers houdt stand boven $56.000

De teloorgang van de Bitcoin ETF’s gaat zoals gewoonlijk hand in hand met een neergaande Bitcoin koers. Op 27 augustus wisselde Bitcoin nog van eigenaar voor een prijs van $63.000, maar inmiddels is dit ruim 10% lager met een huidige prijs van $56.500.

Gisteren ging Bitcoin met enkele procenten onderuit tot een dieptepunt van nipt onder de $56.000. Vooralsnog weet Bitcoin zich stand te houden boven dit prijsniveau, net als eerder deze week. Mocht het level alsnog verloren raken, dan ligt vlak onder de $55.000 de volgende halte.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Nederlands grootste crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt