Bitcoin ETF
Bitcoin

Bitcoin ETFs scoorden gisteren gigantische volumes

Het totale dagelijkse handelsvolume voor de Spot Bitcoin ETFs is op 7 februari weer boven de 1 miljard dollar uitgekomen. BlackRock was de grote baas op het gebied van handelsvolumes. Bloomberg Intelligence analist James Seyffart spreekt over een “grote volume-dag” voor de IBIT Bitcoin ETF van BlackRock.

BlackRock Bitcoin ETF blijft scoren

BlackRock haalde gisteren een handelsvolume van 341,2 miljoen dollar binnen. Daarmee scoorde het beter dan de Grayscale Bitcoin Trust (296,5 miljoen dollar) en liet het ook alle nieuwe Bitcoin ETFs achter zich.

Fidelity kwam binnen op plek drie met een handelsvolume van 200 miljoen dollar. De overige zeven fondsen hadden 188 miljoen dollar aan handelsvolume.

Het totaal kwam zo uit op meer dan 1 miljard dollar.

Volgens James Seyffart is het op zichzelf een prima dag, maar vergeleken met de eerste weken is het niet heel veel voor de Spot Bitcoin ETFs. Het gaat in ieder geval niet om een record.

Netto-instroom van 145 miljoen dollar

Wat vooral interessant is om te zien, is dat de “Nieuwe Negen” Spot Bitcoin ETFs het “bloeden” van Grayscale steeds beter aankunnen.

Grayscale verloor gisteren “slechts” 81 miljoen dollar aan Bitcoin, terwijl de overige negen Spot Bitcoin ETFs voor een totaal van 226 miljoen dollar naar binnen brachten.

Daarmee kwam de netto-instroom voor gisteren op 145 miljoen dollar uit.

BlackRock mocht een instroom van 56 miljoen dollar opschrijven, terwijl het voor Fidelity om een instroom van 130 miljoen dollar ging. Bitwise scoorde een instroom van 21 miljoen dollar.

Morgen gaan de Spot Bitcoin ETFs waarschijnlijk MicroStrategy voorbij. MicroStrategy heeft nu 190.000 Bitcoin, terwijl de Spot Bitcoin ETFs op ongeveer 187.000 Bitcoin zitten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Benjamin Cowen waarschuwt: Stijgende werkloosheid kan Bitcoin in bearmarkt houden in Q4 2024
Bitcoin koers daalt terwijl goud stijgt te midden van spanningen: Israël waarschuwt Iran
Bitcoin ETFs zien enorme uitstroom door spanningen in Midden-Oosten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell