Bitcoin crash, inflatie, amerika, dollar
Bitcoin

Bitcoin ETFs zien enorme uitstroom door spanningen in Midden-Oosten

Institutionele investeerders lijken geschrokken door de stijgende spanningen in het Midden-Oosten. De Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs moesten gisteren namelijk een uitstroom van 243 miljoen dollar opschrijven.

Het einde van een reeks

Met die uitstroom van bijna 243 miljoen dollar komt er een einde aan een prachtige reeks voor de Bitcoin ETFs. In de acht handelsdagen hiervoor werd namelijk een positieve stroom neergezet. Waarbij op 27 september zelfs een instroom van 494 miljoen dollar gerealiseerd werd.

Gisteren was dat beeld dus anders en Fidelity was daarin de grote verliezer met een uitstroom van 144,7 miljoen dollar op 1 oktober, gevolgd door ARK 21Shares met 84,4 miljoen dollar.

De Bitwise Bitcoin ETF zag vervolgens een uitstroom van 32,7 miljoen dollar, terwijl de VanEck Bitcoin ETF 15,8 miljoen dollar aan uitstromen kende. De Grayscale Bitcoin Trust liet 5,9 miljoen dollar aan Bitcoin vallen.

BlackRock was de enige met een positieve stroom van 40,8 miljoen dollar. Daarmee kent het grote BlackRock alweer 15 dagen zonder uitstromen.

Bitcoin met $4.000 omlaag

De Bitcoin koers werd duidelijk niet zo vrolijk van alle ellende in het Midden-Oosten. Op 1 oktober viel Bitcoin namelijk met bijna 4.000 dollar omlaag na de raketaanval van Iran op Israël.

Uiteindelijk viel Bitcoin naar een lokale bodem van 60.315 dollar, om vervolgers te herstellen naar de huidige koers van 61.367 dollar. Nu is het afwachten of de ellende, in de vorm van verdere koersdalingen voor Bitcoin, nu eindelijk voorbij is.

Ondertussen doen ook de Ethereum ETFs het niet goed. Die moesten gisteren een uitstroom van 48,6 miljoen dollar aan kapitaal noteren. De Grayscale Ethereum Trust was daarin wederom de grote verliezer met een uitstroom van 26,6 miljoen dollar op 1 oktober.

De Fidelity Ethereum Trust verloor een vergelijkbare 25 miljoen dollar. Samen waren zij dus goed voor het gros van de verliezen voor de Spot Ethereum ETFs in Amerika.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Benjamin Cowen waarschuwt: Stijgende werkloosheid kan Bitcoin in bearmarkt houden in Q4 2024
Bitcoin koers daalt terwijl goud stijgt te midden van spanningen: Israël waarschuwt Iran
Cryptomarkt zakt na Iraanse raketaanvallen op Israël
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell