inflatie
Bitcoin

Bitcoin ETF’s zien grootste uitstroom in 4 maanden van bijna $300 miljoen

Bitcoin (BTC) is zwaar gehavend op het moment met een Bitcoin koers die met meer dan 5% is gedaald tot zijn laagste prijs in weken van onder de $56.000.

Voor de Amerikaanse spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) is het al helemaal kommer en kwel. De fondsen hebben namelijk hun hoogste uitstroom in meer dan vier maanden neergezet van honderden miljoenen dollars.

5e negatieve dag op rij voor BTC-fondsen 

De in januari gelanceerde BTC-fondsen hebben gisteren gezamenlijk $287,8 miljoen aan kapitaal uit moeten zwaaien, zo laten gegevens van Farside Investors zien. Het is de hoogste netto-uitstroom sinds 1 mei, toen meer dan een half miljard dollar uit de fondsen stroomde. Bovendien is het de vijfde handelsdag op rij met uitstromen.

Maar liefst negen van de elf beursfondsen noteerden een hogere uit- dan instroom, wat een opvallend slecht resultaat is. BlackRock’s IBIT-fonds, de grootste bitcoin ETF ter wereld, en WisdomTree’s BTCW-fonds, zagen beiden geen significant verschil tussen de geldstromen met een instroom van $0.

De rest kleurt dus stuk voor stuk in het rood, met Fidelity aan kop. Fidelity’s FBTC-fonds beleefde zelfs zijn op een na slechtste dag sinds de lancering met een uitstroom van $162,5 miljoen. 1 mei was de slechtste dag voor de Wall Street-gigant met een verlies van $191,1 miljoen.

Grayscale’s GBTC-fonds noteerde een uitstroom van $50,4 miljoen. Daarmee is de totale netto-uitstroom sinds de omzetting van het fonds naar een spot-ETF opgelopen tot meer dan $19,9 miljard. Hoewel het fonds vanaf mei af en toe miljoenen dollars wist aan te trekken, dateert de laatste significante instroom inmiddels van halverwege juli.

Bitcoin koers hard onderuit

Vanmorgen kon je al in het Bitcoin nieuws lezen dat Bitcoin’s hevige prijsdaling waarschijnlijk werd veroorzaakt door zwakke macro-economische data uit de Verenigde Staten. De ISM Manufacturing Index kwam met een score van 47,2 punten namelijk 0,3 punten lager binnen dan verwacht. Niet alleen Bitcoin, maar ook de traditionele markten zijn hierdoor omlaag geklapt.

De Bitcoin koers daalde gisteren in de middag in eerste instantie al van $59.200 tot enkele honderden dollars onder de $58.000. Vannacht viel Bitcoin in slechts een kwartier tijd met meer dan 5% tot een dieptepunt van ongeveer $55.700. Inmiddels beweegt de digitale munt alweer een tijdje zijwaarts boven de $56.000.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt