Bitcoin etf, Bitcoin amerika
Bitcoin

Bitcoin ETF’s zien instroom van $200 miljoen, BlackRock speelt hoofdrol

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben gisteren een ijzersterke dag neergezet met meer dan $200 miljoen aan instromen.

Dit was de achtste opeenvolgende dag van groei voor deze fondsen, waarin BlackRock zich als de absolute leider heeft bewezen. Het bedrijf kende zijn beste dag in ruim een maand, en was daarmee de drijvende kracht achter het uitzonderlijke resultaat van de ETF.

BlackRock’s BTC-fonds haalt $224,1 miljoen binnen

Om precies te zijn hebben de elf Bitcoin-fondsen gisteren tezamen een bedrag van $202,6 miljoen opgehaald, zo laten data van Farside Investors zien.

Dit bouwt voort op de sterke prestaties van vorige week vrijdag, toen al $252 miljoen werd verzameld.

In totaal hebben de fondsen over de afgelopen twee handelsdagen maar liefst $454,6 miljoen binnengehaald. Dit bedrag overtreft zelfs de totale instroom van $301,4 miljoen die over de zes eerdere groene handelsdagen werd gerealiseerd.

BlackRock’s IBIT-fonds haalde gisteren, zoals gebruikelijk, het meeste kapitaal binnen. Het verschil met de concurrentie was echter enorm. BlackRock zag een instroom van $224,1 miljoen, de grootste sinds 22 juli, terwijl Franklin Templeton en WisdomTree volgden met minimale instromen van iets meer dan $5 miljoen.

De overige acht fondsen slaagden er niet in om te groeien. Integendeel, Fidelity, Bitwise, en VanEck zagen hun Bitcoin ETF’s zelfs krimpen, met respectievelijk $8,3 miljoen, $16,6 miljoen en $7,2 miljoen aan verliezen.

Ethereum ETF’s zetten negatieve streak voort

Terwijl de Bitcoin ETF’s bezig zijn met een sterke reeks, verkeren de vorige maand gelanceerde Ethereum (ETH) ETF’s al een tijdje in een negatief momentum. 

Uit gegevens van Farside Investors blijkt dat de Ethereum-fondsen gisteren voor de achtste handelsdag op rij kapitaal hebben verloren, met een uitstroom van $13,2 miljoen.

Sinds de beursintrede op 23 juli hebben de beursproducten slechts acht groene handelsdagen neergezet. De aanhoudende uitstroom bij Grayscale’s geconverteerde ETHE-fonds draagt in belangrijke mate bij aan deze zwakke prestaties. Bovendien hebben de andere fondsen moeite om voldoende interesse te wekken, waardoor de resultaten nog teleurstellend zijn.

Claim jouw €50 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien Bitcoin of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €50.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt