Bitcoin USA, Bitcoin amerika
Bitcoin

Bitcoin ETF’s zien voor 2e week op rij meer dan $1 miljard binnenstromen

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben gisteren in stijl de uitstekende week afgesloten. Na twee handelsdagen aan magere instromen hebben de ETF’s gisteren net als de eerste dagen van de week meer dan $300 miljoen binnen zien stromen.

Het is de tweede week op rij dat de magische mijlpaal van $1 miljard aan instromen wordt bereikt, iets wat al een hele tijd niet meer is voorgekomen.

Meer dan $1 miljard naar BTC-fondsen

De afgelopen week heeft duidelijk voortgebouwd op het grote succes van de week ervoor. Tussen 8 en 12 juli haalden de Bitcoin ETF’s voor het eerst in meer dan een maand meer dan $1 miljard op, wat een uitzonderlijke prestatie markeert. De afgelopen vijf handelsdagen is deze indrukwekkende grens opnieuw overschreden. Sterker nog, de instromen hebben zelfs een grote stap voorwaarts gemaakt.

Om precies te zijn haalden de in januari gelanceerde fondsen vorige week $1.047,6 miljard binnen. De afgelopen week hebben ze wederom gefloreerd, met een totale netto-instroom van $1.245,1 miljard. De laatste keer dat de fondsen gedurende twee opeenvolgende weken meer dan $1 miljard zagen binnenkomen, was in de eerste twee handelsweken van maart.

Week afgesloten met bijna $400 miljoen aan instromen

Data van Farside Investors laten zien dat de afgelopen week gisteren geweldig is afgesloten met een gezamenlijke netto-instroom van $383,6 miljoen. BlackRock heeft na zes dagen het stokje weer aan Fidelity door moeten geven voor het best presterende fonds. BlackRock’s IBIT-fonds haalde $116,2 miljoen binnenstromen en Fidelity’s FBTC-fonds $141 miljoen. Zelfs Grayscale’s GBTC-fonds zag een netto-instroom van $20,3 miljoen, terwijl het de afgelopen weken veelal geteisterd is met uitstromen.

Ook de onderliggende Bitcoin koers heeft een uitstekende dag beleefd. In de ochtend bevond de koers zich nog rond de $63.500 maar in de avond werd een absolute piek van zo’n $67.400 neergezet. Het betreft een totale stijging van meer dan 6%, wat een lekker begin van het weekend is.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?