Bitcoin-BTC
Bitcoin

Bitcoin ‘Fear & Greed Index’ bereikt laagste punt in jaar tijd

De ‘Fear & Greed Index’, een populaire indicator voor het marktsentiment bij cryptohandelaren, heeft een nieuw dieptepunt bereikt met een waarde van 10. Dit terwijl de Bitcoin (BTC) nu juist hersteld en weer boven de $30.000 staat.


De Fear & Greed Index

De Fear & Greed-indicator is een indicator die de emoties en sentimenten uit verschillende bronnen verzamelt en deze in één waarde omzet, waarmee handelaren de huidige tendensen op de markt beter kunnen evalueren.

Waar de crypto-markt gisteren een zware dag te verduren had, zijn meerdere cryptocurrencies waaronder Bitcoin vandaag in de groene zone. Inmiddels ligt BTC weer ruim boven $31.000, waarmee het de ondersteuningsprijs van $30.000 weer doorbroken heeft. Volgens sommige marktdeelnemers is de beweging van BTC veroorzaakt door de aanstaande ‘B-Word’-conferentie. Gedurende deze conferentie wordt een discussie gehouden tussen Elon Musk, Jack Dorsey en Cathie Wood, die alle drie een enorm verschillend beeld hebben van de crypto-markt.

Alhoewel dit over het algemeen als een ‘bullish evenement’ beschouwd wordt, heeft het niet veel effect gehad op de index. Deze index is sinds gisteren met 9 gedaald, van 19 naar 10. Dit zou suggereren dat marktdeelnemers een algemene neerwaartse trend op de Bitcoin-grafiek zouden volgen, volgens voortschrijdende gemiddelden die trendlijnen kruisen en vormen.

Bron: Alternative.me

Dieptepunten niet perse slecht nieuws

Dat nu enkele dieptepunten op de indicator behaald worden is echter niet perse slecht nieuws voor de gehele markt. Wanneer gekeken wordt naar de correlatie tussen de markt en de index, dan wordt gezien dat de Fear and Greed-index waarden dicht bij 10 bereikte, maart 2020 was. Dat was toen de vorige bull run begon. Alhoewel dit laagtepunt geen garantie geeft voor een nieuwe bullrun, geeft het wel hoop.

Drie maanden na vrijwel iedere run naar de dieptepunten van de index, ondervond Bitcoin een kortetermijnbounce. Alhoewel dit wederom geen garantie is, zou het voor een positieve nieuwe beweging kunnen gaan zorgen.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen