Bitcoin prijs stijgt, Bitcoin bullrun
Bitcoin

Bitcoin gaat straks aan ‘parabolische fase’ beginnen

Het gaat vandaag niet goed met de Bitcoin koers. De digitale munt is weer onder de 60.000 dollar gedoken, maar volgens de populaire analist Rekt Capital is het slechts een kwestie van tijd voordat we gaan stijgen. Hij denkt namelijk dat we richting de “parabolische fase” bewegen.

Tijd voor de parabolische fase

De pseudonieme analist denkt dat we nog een paar weken geduld moeten hebben. Dan verlaat Bitcoin de zogenoemde “saaie zone” en gaan we beginnen aan de parabolische fase van de bullmarkt.

Deze “saaie zone” zien we volgens Rekt Capital altijd na de halving en wordt gekenmerkt door zijwaartse koersactie gedurende een periode van enkele maanden, waarin lange-termijn investeerders opnieuw accumuleren.

“In 2020 zagen we een periode van 160 dagen van zijwaartse koersactie. In 2016 ging het om 150 dagen. Als we die doorvertalen naar de huidige cyclus, dan zouden we rond september of begin oktober een uitbraak moeten zien voor Bitcoin”, aldus Rekt Capital.

Daarna stappen we over op de “parabolische fase” van de markt, waarin de Bitcoin koers als een raket moet stijgen. Het is echter belangrijk om te weten dat resultaten uit het verleden geen garanties bieden voor de toekomst.

Vaak zien we dat het verleden rijmt met het heden, maar je kunt de koersbewegingen van vroeger nooit één-op-één doorvertalen naar toekomstige koersactie.

Een cyclus is nooit helemaal hetzelfde

Dit jaar spelen de macro-economische omstandigheden ook een grote rol in de ontwikkeling van de Bitcoin koers. We komen uit een cyclus van hele stevige renteverhogingen en gaan nu langzaam over op een periode van renteverlagingen.

Daarbij is het wel belangrijk dat met name de Amerikaanse economie solide blijft. Gaat die alsnog onderuit de komende maanden? Dan is het heel onwaarschijnlijk dat de bullmarkt het vervolg krijgt waar investeerders op hopen.

In die zin geeft de analyse van Rekt Capital een mogelijk scenario voor de Bitcoin koers, maar kan ook hij natuurlijk geen zekerheid bieden.

Bitcoin blijft ook afhankelijk van de ontwikkeling van de rest van de markt en op dit moment met name van de Amerikaanse economie. Wat dat betreft gaan we met Bitcoin en de rest van de markt een paar hele spannende weken of zelfs maanden tegemoet.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13