Bitcoin, BTC
Bitcoin

Bitcoin geeft hints voor nieuwe bullrun

Als we Titan of Crypto mogen geloven, dan staat Bitcoin mogelijk voor een opwaartse koersexplosie. De analist in kwestie deelt in de onderstaande grafiek een analyse van de Ichimoku Cloud op de dagelijkse grafiek. Binnen die cloud is volgens hem sprake van een Tenkan die overgaat in een Kijun, wat normaal gesproken bullish is.

Bullish signalen voor Bitcoin

Naast de bullish ontwikkeling voor de Ichimoku Cloud ziet Titan of Crypto ook een bullish kruising voor de MACD op de dagelijkse grafiek. De MACD is een momentum-indicator uit de technische analyse.

Overigens is Titan of Crypto niet de enige die momenteel bullish is over de digitale munt. “$BTC heeft een hele grote kans om binnenkort te pompen”, aldus Alan Tardigrade.

Ook hij ziet bullish signalen op de dagelijkse grafiek van Bitcoin, wat in principe een goed teken is voor de digitale munt. Uiteindelijk moeten we het allemaal nog maar zien natuurlijk.

Vergeet niet dat technische analyse geen exacte wetenschap is. Er zijn nog veel meer zaken die de Bitcoin koers kunnen beïnvloeden.

Parabolische fase Bitcoin nog altijd mogelijk?

De populaire analist Rekt Capital doet er nog een schepje bovenop en denkt dat Bitcoin nog altijd een parabolische fase kan krijgen. We spreken van een parabolische fase als de Bitcoin koers tijdens een bullmarkt bijna kaarsrecht omhoogschiet.

Bitcoin is nu 125 dagen van de halving verwijderd en meestal breekt de koers volgens Rekt Capital uit na 160 dagen. “Als de geschiedenis zich herhaalt, dan kan Bitcoin weleens enkele maanden van een uitbraak verwijderd zijn. Dat zou eind september betekenen”, zo schrijft de analist.

Vooralsnog is er nog geen sprake van een uitbraak. De Bitcoin koers handelt op dit moment op 59.500 dollar en is daarmee weer onder de 60.000 dollar gekomen. Wat dat betreft is het bullish momentum nog niet helemaal terug.

Geloof jij nog in een tweede deel van de bullmarkt of denk je dat we met de koers van 73.800 dollar in maart de top al gezien hebben voor Bitcoin?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13