Bitcoin, Litecoin

Bitcoin geeft signaal wat in verleden stijging van 46% opleverde

Het blockchain-analysebedrijf IntoTheBlock zegt dat de volatiliteit van Bitcoin op dit moment op een significant laag niveau ligt. Volgens IntoTheBlock zien we deze mate van volatiliteit normaal gesproken alleen als Bitcoin voor een gigantische stijging van de koers staat. Gemiddeld genomen stijgt de Bitcoin koers zelfs met 46 procent nadat de volatiliteit op dit niveau terechtkomt.

Niet alleen maar positief

Gemiddeld genomen komt er een stijging van 46 procent uit voor Bitcoin. Het is echter ook drie keer voorgekomen dat er na het bereiken van dit niveau van volatiliteit een crash van 50 procent volgde voor Bitcoin. Wat dat betreft is het dus allesbehalve een zekerheid dat we door dit signaal op korte termijn aan een bullish koersexplosie beginnen.

Het lijkt vooral een signaal te zijn dat er weer volatiliteit aankomt. We moeten de lage volatiliteit dus vooral zien als een soort stilte voor de storm. Wat ons betreft mag die storm snel komen, want Bitcoin is altijd leuker als er sprake is van heftige koersactie.

Als Bitcoin de gemiddelde koerswinst van 46 procent weet te scoren dankzij de lage volatiliteit, dan kan de koers weleens opspringen tot ongeveer 40.000 dollar. Maar het kan ook compleet de verkeerde kant opvallen en dat zou betekenen dat we mogelijk weer de bodem van de bearmarkt aanvallen. Hoe dan ook spannende tijden dus.

Ook de ogen op Litecoin

Behalve Bitcoin is men bij IntoTheBlock ook bezig met Litecoin op dit moment. Dat komt omdat het kleine broertje van Bitcoin dit jaar al aan de beurt is voor zijn halving. Die staat namelijk voor augustus 2023 op het programma. Al moeten we daar wel bij zeggen dat de halving voor Litecoin in het verleden niet zo succesvol was als die van Bitcoin. Er hangen hier dus iets minder hoge verwachtingen aan.

Het kan echter zo zijn dat de halving van Bitcoin het narratief van de halving van Litecoin ook versterkt. Dat zou voor investeerders in dat project natuurlijk een mooie bijkomstigheid zijn. Op dit moment is het nog ongeveer 75 dagen wachten op de volgende havling van Litecoin.

“Met de halving voor Litecoin in aantocht, nemen de gesprekken over de munt op de socials toe. Ondanks de recente onzekerheid in de markt, praat men veel over Litecoin. Wat denk jij dat er nog in het vat zit voor deze munt?”, zo laat IntoTheBlock weten via Twitter.

Litecoin nieuws

Hoe Litecoin naar een prijs van $400 kan klimmen
Kan de Litecoin koers deze week het niveau van $115 bereiken?
Litecoin koerst af op $100: Doorbraak in zicht of schuilt er risico?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85