Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin-handelsvolume zakt met bijna 60% in 9 dagen tijd

Uit gegevens blijkt dat het Bitcoin-handelsvolume op de spotmarkt in 9 dagen met bijna 60% is gedaald. Dat betekent dat de activiteit van ‘normale’ crypto investeerders aanzienlijk is gedaald.

Bitcoin handelsvolume schiet omhoog, maar valt vervolgens hard naar beneden

Volgens het laatste wekelijkse rapport van Arcane Research is het Bitcoin spotvolume in negen dagen tijd met ongeveer 58,7 procent gedaald.

Het handelsvolume is een indicator die de totale hoeveelheid Bitcoin meet die momenteel op het netwerk wordt verhandeld. Wanneer het handelsvolume stijgt, betekent dit dat het aantal cryptomunten dat van eigenaar wisselt stijgt. Volgens de meeste analisten is een hoog volume een goed teken, aangezien het netwerk dan actiever wordt.

Aan de andere kant suggereren dalende volumes dat de Bitcoin blockchain inactiever aan het worden is. Zo’n trend kan een teken zijn dat beleggers hun interesse in de munt verliezen. Hieronder vind je de grafiek die de trend in het wekelijkse handelsvolume van Bitcoin op de spotmarkt in het afgelopen jaar laat zien.

BTC handelsvolume neemt af – Bron: Arcane Research

Waarom is het Bitcoin handelsvolume gedaald?

Zoals je in de bovenstaande grafiek kan zien, steeg het Bitcoin handelsvolume een aantal paar geleden sterk. Het kwam zelfs dichtbij zijn hoogste niveau van het afgelopen jaar. Nadat het dagelijks handelsvolume gepiekt was naar $9,2 miljard op 19 juni, begon de het volume echter een scherpe neerwaartse trend te ondergaan.

Aanstaande maandag was het handelsvolume van de spotmarkt zelfs al gedaald tot een waarde van slechts $3,8 miljard. Dat is een daling van 58,7% in slechts negen dagen tijd.

De reden achter de kortstondige stijging van het handelsvolume was de Bitcoin crash. Een groot aantal handelaren heeft toen zijn BTC tokens verkocht. Het feit dat veel investeerders nu zijn uitgestapt, en er nog altijd veel onzekerheid op de markt heerst, heeft ertoe geleid dat beleggers een stuk voorzichtiger zijn geworden. Dit heeft er op zijn beurt toe geleid dat ze minder verhandelen, waardoor het handelsvolume sterk is gedaald.

De verwachting is dat de volumes pas weer omhoog zullen schieten als de Bitcoin koers zich herstelt, of juist als er nog een enorme koersval plaatsvindt.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen