Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

JPMorgan: ‘Crypto-bearmarkt zal binnenkort eindigen’

Diverse financiële strategen van JPMorgan hebben er vertrouwen in dat de aanhoudende bearmarkt een vergevorderd stadium heeft bereikt en dat er binnenkort een einde aan zal komen.

Bearmarkt kan niet lang meer duren

Bloomberg citeerde een notitie geschreven door JPMorgan-strategen, waaronder Nikolaos Panigirtzoglou. Hierin stond dat de neergang van de cryptomarkt in de afgelopen maanden een manifestatie is van het schuldafbouw-proces.

Het goede nieuws is dat strategen van JPMorgan voorspellen dat de aanhoudende crypto-schuldafbouw-cyclus niet lang meer zal duren. Dit komt door de groeiende hoeveelheid reddingsfondsen die worden gegeven aan bedrijven die worden getroffen door de marktdip.

“De huidige cyclus is niet meer van lange duur aangezien crypto-entiteiten met sterkere balansen momenteel ingrijpen”, zei de strateeg.

Volgens strategen van JPMorgan is de financiering van durfkapitaal tussen mei en juni ook in een gezond tempo doorgegaan. FTX heeft bijvoorbeeld krediet gekregen aan cryptocurrency-bedrijven. Ook maakt de exchange stappen om enkele bedrijven over te nemen.

Gevolgen van de bearmarkt

Het is geen nieuws meer dat cryptocurrency-gerelateerde bedrijven zijn getroffen door een reeks gebeurtenissen. Hierdoor zijn sommige bedrijven gedwongen zeer strenge maatregelen te nemen, zoals het ontslaan van personeel en liquidatie.

De cryptomarkt kreeg in februari en maart een zware klap te verduren na een invasie van Russische troepen in Oekraïne en de actie van de Federal Reserve om de stijgende inflatie in te dammen door de rentetarieven te verhogen.

Terwijl cryptobedrijven probeerden overeind te blijven, crashten Terra-ecosysteemtokens LUNA en UST, een incident dat de hele cryptomarkt op zijn kop zette.

De ineenstorting van Terra in mei resulteerde onder andere in het faillissement van Three Arrow Capital (3AC), dat een aanzienlijke investering in Terra had en nu wordt geliquideerd.

Het populaire crypto-leenplatform Celsius Network werd gedwongen de overdrachten van gebruikers stop te zetten.

Bovendien werden cryptobedrijven zoals Coinbase, Crypto.com en Gemini gedwongen hun aantal werknemers te verminderen om het hoofd boven water te houden. Strategen van JPMorgan zijn van mening dat de cryptocurrency-markt een groot deel van de huidige bearmarkt-problemen heeft overwonnen. Volgens hun is het slechts een kwestie van tijd voordat de cryptoprijzen weer zullen stijgen.

Bitcoin nieuws

Bitcoin gaat nieuwe week in met hoogste weeksluiting sinds juni Bitcoin gaat nieuwe week in met hoogste weeksluiting sinds juni

Newsbit Gisteren 11:50 u leestijd 1 – 2 min

Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt
BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten