Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin hash rate bereikt nieuwe recordhoogte ondanks bearish macrosignalen

De hash rate van het Bitcoin-netwerk is dit weekend geëxplodeerd tot een nieuw record, mede door negatieve macro sentimenten.


Stijging van de hash rate

De hash rate van Bitcoin zag zaterdag de grootste stijging van het jaar. Het sprong van 188,40 exahashes per seconde (EH/s) naar een nieuwe recordhoogte van 248,11 EH/s in slechts één dag. Zo bleek uit gegevens van Blockchain.com.

In blockchains die gebruikmaken van het proof-of-work (PoW) consensusalgoritme, verwijst de hash rate naar de totale gecombineerde rekenkracht die wordt toegewezen door een netwerk van computers om transacties te verwerken en blokken toe te voegen aan de blockchain. In het geval van Bitcoin gaat het om miners.

Hoe hoger de hash rate, hoe veiliger het netwerk. Dit komt omdat er meer rekenkracht nodig is om een succesvolle aanval uit te voeren. Voorbeelden hiervan zijn het verwerken van frauduleuze transacties of het melden dat dezelfde Bitcoin twee keer is gebruikt.

1 miljoen TH/s is het equivalent van 1 EH/s. Bron: Blockchain.com

In combinatie met een record hoge moeilijkheidsgraad voor Bitcoin mining is een stijgende hash rate een nogal bullish signaal. De moeilijkheidsgraad is de maatstaf voor hoe moeilijk het is om nieuwe blokken te vinden. De stijgingen geven aan dat miners steeds meer bereid zijn lange termijn kapitaal in de infrastructuur van Bitcoin in te zetten.

Er wordt verwacht dat de moeilijkheidsgraad voor Bitcoin mining later deze week met nog eens 3,24% zal toenemen.


Macrosignalen en Bitcoin

Het netwerk van de Bitcoin heeft veel meegemaakt na het harde optreden van China tegen de mining industrie vorig jaar. Dit resulteerde in een daling van de hash rate tot 68 EH/s in juli. Dit gaf aanleiding tot bezorgdheid over de langetermijnvooruitzichten van de industrie.

Echter, met verschillende grote Bitcoin mining operators die naar andere landen verhuisden, zoals de VS, Rusland en Kazachstan, is de hash rate van Bitcoin sindsdien aan het herstellen.

De laatste piek in hash rate komt te midden van negatieve macro sentimenten op de wereldmarkten. Voorbeelden hiervan zijn toenemende inflatie en geopolitieke spanningen.

De Amerikaanse inflatie bereikte vorige week het hoogste niveau in 40 jaar tijd. Mede hierdoor zagen beleggers af van risicovollere assets, waaronder crypto valuta’s.

Voortdurende gesprekken over een mogelijke militaire invasie van Rusland in buurland Oekraïne helpen ook niet. Na de verklaring van het Witte Huis vorige week dat Rusland op elk moment een aanval op Oekraïne zou kunnen lanceren, daalde de prijs van de Bitcoin met bijna 4%.

Bitcoin handelt momenteel rond de $42.200. Dit is een daling van 0,3% ten opzichte van gister. De fundamenten van het netwerk, zoals de exploderende hash rate, worden echter steeds sterker.

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen
Bitcoin ziet er heel bearish uit onder de 22.500 dollar Bitcoin ziet er heel bearish uit onder de 22.500 dollar
Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen
Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten