Altcoin, Bitcoin

Spanning tussen Rusland en Oekraïne heeft zijn weerslag op de cryptomarkt

Bitcoin daalt door geruchten over een naderende oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Ook de aandelenmarkten zijn erin betrokken.


Oplopende spanningen tussen Rusland en Oekraïne

De problemen tussen Rusland en Oekraïne zijn de afgelopen maanden weer geëscaleerd, maar bereikten deze vrijdag een hoogtepunt. Een Amerikaanse secretaris heeft verklaard dat Rusland Oekraïne op elk moment kan binnenvallen nadat het land F-15 straaljagers naar de regio had gestuurd. Ook hebben buurlanden Rusland hun grenzen zien versterken.

Ambassades zijn begonnen met het verbieden van reizen naar de regio en verschillende landen hebben burgers gevraagd Oekraïne onmiddellijk te verlaten. Zuid-Korea heeft ook gewaarschuwd om beide landen en andere Europese landen zoals Engeland niet te bezoeken.

Het begon bij Jake Sullivan, de nationale veiligheidsadviseur van het Witte Huis, die vrijdagmiddag waarschuwde dat Rusland Oekraïne “elk moment” kon binnenvallen. Ondertussen is het Russische leger voorbereid op een invasie wanneer de Russische president Vladimir Poetin dat beveelt.


Effecten op de aandelen- en cryptomarkt

Amerikaanse aandelen verlengden een selloff en eindigden scherp lager. De Dow Jones Industrial Average daalde met -1,43% met meer dan 500 punten en de S&P 500 met 1,9%. Oliefutures stegen echter met +4,47% naar het hoogste punt in zeven jaar. Een ronde van aankoopbelangen in traditionele safe haven activa trok de rente op staatsobligaties omlaag. Goud, de Amerikaanse dollar en de Japanse yen zijn gestegen.

Bitcoin reageerde met een daling van 4% in de afgelopen 24 uur en handelt opnieuw op $42K. BNB daalde met 3%, XRP daalde met 4,79%, ADA daalde met 5,91% en SOL daalde met 7,51% in de afgelopen 24 uur. Ethereum daalde onder de 3K en handelt momenteel op $2930.

Het is onduidelijk of er een oorlog zal uitbreken in de regio. De spanningen hebben investeerders er in ieder geval toe gebracht op zoek te gaan naar store-of-value activa.

Peter Schiff liet zich ook uit over de kwestie. Hij zei dat alleen goud een safe haven is. Volgens hem zal iedereen die Amerikaanse staatsobligaties koopt hun activa zien verdampen als de inflatie nog meer stijgt.

Bitcoin weglaten als safe haven lijkt niet gepast. Aan het begin van de pandemie vond er een aanzienlijke daling plaats in de prijs van de Bitcoin, maar deze herstelde snel en overtrof uiteindelijk goud, de dollar en andere activa.

De markt volgt de nieuwe daling van de Bitcoin-markt op de voet. Het kan echter ook slechts een eenvoudige prijscorrectie zijn na dagen van bullishness.