Bitcoin,, Trending

Bitcoin hash-rate verdubbeld in 24 uur na crash

Waar de hash-rate op het Bitcoin (BTC)-netwerk eerder deze week met 40% daalde, verdubbelt deze nu binnen 24 uur tijd. Hierdoor bereikt de Bitcoin hash-rate wederom recordhoogtes.


Meer dan 100 triljoen hashes per seconde

Volgens gegevens afkomstig van Coin Dance, een monitoringbron die cryptocurrency statistieken in de gaten houdt, daalde de hash-rate van 102.8 triljoen hashes per seconde, maar werd deze vrijwel direct weer gecorrigeerd. Dit gebeurde allemaal op 23 september 2019.
Een dag later, verdubbelde deze hash-rate zich echter. Hierdoor bereikte het netwerk wederom nieuwe recordhoogtes. Het record bevindt zich momenteel op 121 triljoen hashes per seconde, een stijging van ongeveer 15%.


Onnauwkeurigheid meting

Volgens experts is de hash-rate, die online beschikbaar wordt gesteld, onnauwkeurig. Dit vanwege het feit, dat de hashrate, in feite onmeetbaar is. De statistieken die online beschikbaar zijn, zijn hiermee puur een schatting, en dus onnauwkeurig. Dit is onmeetbaar, omdat er geen meter in de cryptocurrency-miners is gebouwd. Hierdoor spelen zaken als aantal miners verkocht en hoe sterk deze zijn een belangrijke rol. Tevens kunnen factoren als langzame block-tijden resultaten onevenredig beïnvloeden. Dit kan leiden tot onheilspellende resultaten, zoals we zagen met de crash eerder deze week.

Mochten de nieuwste statistieken echter betrouwbaar zijn, of dezelfde betrouwbaarheid hebben als eerder, dan blijft de hash-rate van Bitcoin in een opwaarts traject. Dit is en blijft een positief teken.

Alhoewel het nog onbekend is wat de hash-rate in de toekomst zal worden, wordt er verwacht dat dit in de opwaartse trend zal afspelen. Hierdoor zullen er in de nabije toekomst wederom recordhoogtes worden behaald.

Bitcoin nieuws

Bitfinex: Vraag naar Bitcoin vijf keer groter dan aanbod na Halving
Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’