bitcoin
Bitcoin

Bitcoin herwint dominantie terwijl interesse in Runes sterk afneemt

Recent onderzoek heeft aangetoond dat geen enkel protocol op het Bitcoin-netwerk erin is geslaagd om het originele Bitcoin te evenaren wat betreft het totale aantal dagelijkse transacties over een langere periode.

Populariteit van Runes neemt af

Sinds de lancering op 20 april heeft het Runes-protocol gedurende meerdere dagen de hoogste bandbreedte op het Bitcoin-netwerk verbruikt. Op 13 afzonderlijke dagen was Runes verantwoordelijk voor meer dan 50% van de transacties. Echter, dit niveau is al meer dan vier weken niet meer bereikt.

Met de afnemende hype rond Runes heeft Bitcoin zijn dominantie in termen van bandbreedtetoewijzing herwonnen. Momenteel vertegenwoordigt Bitcoin 90% van alle transacties op de blockchain. Runes behoudt echter nog steeds een leidende positie onder de andere Bitcoin-protocollen. Op 17 juli vertegenwoordigde Runes 7,9% van alle transacties, terwijl BRC-20 en Ordinals respectievelijk 1,1% en 0,4% claimden.

De afgelopen maand is het aandeel van Runes in transacties op het Bitcoin-netwerk gedaald tot onder de 9% gemiddeld. Dit wijst op een afnemende interesse onder investeerders die geïnteresseerd zijn in Bitcoin-gebaseerde non-fungible tokens (NFT’s).

Na de lancering registreerde Runes consequent het hoogste aantal dagelijkse transacties tijdens de eerste weken, wat Bitcoin-miners hielp om in drie maanden meer dan 2.540 BTC te verdienen. In de eerste twee maanden verdiende Runes 2.500 BTC aan kosten. De maand daarop verdiende het protocol slechts 41 BTC aan kosten, wat een drastische verandering in het sentiment van investeerders laat zien.

Grote ‘echte’ kans voor Bitcoin Runes kan nog komen

De pseudonieme onderzoeker van gedecentraliseerde financiën (DeFi) Ignas gelooft dat de “echte kans” van Bitcoin Runes zal komen na de eerste golf van hype onder investeerders. Ze verklaarden op X (voorheen Twitter):

“Runestone, RSIC en PUPS zijn al aan het pompen en beloven houders glimmende nieuwe Rune-token-airdrops. En FOMO-threads blijven komen. Maar net als de NFT-gekte na de onthulling van JPEG, zou de markt snel kunnen afkoelen.”

Ondanks de zware concurrentie gelooft Rich Rines, een Core DAO-bijdrager die Bitcoin DeFi-oplossingen bouwt, dat Bitcoin Runes en BRC-20-tokens slechts een tussenstap kunnen zijn in de evolutie van Bitcoin-native decentralized finance (DeFi).

“[Bitcoin] begon als een peer-to-peer elektronisch cashsysteem, veranderde vervolgens meer in een opslag van waarde en beschermt nu $1,5 biljoen aan rijkdom. Wij hebben de afgelopen anderhalf jaar deze wens gezien om meer bruikbaarheid toe te voegen aan de onderliggende Bitcoin door de opkomst van Ordinals, tokenprotocollen zoals BRC-20’s en nu Runes,” voegde hij toe, sprekend over de evolutie van Bitcoin.

Bitcoin blijft dus een dominante kracht op het netwerk, ondanks de opkomst van nieuwe protocollen zoals Runes.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?