Bitcoin

Bitcoin in rustiger vaarwater – is dit het moment om te kopen?

De wereldwijde cryptomarkt kleurt vandaag rood. Bijna alle digitale valuta’s hebben namelijk gemiddeld een 6% van hun waarde verloren, waardoor de marktkapitalisatie tot onder de $950 miljard is gezakt.


Een meer weloverwogen benadering van beleggen

De grootste verliezers van deze ochtend waren Ethereum, die zijn koers met bijna 8% zag dalen, Chainlink die daalde met 8,2% en DeFi-project Synthetix met een daling van 12,2%. In feite daalde de koers elk top 20-project behalve die van stablecoins en Uniswap. Wel zien we dat de koersen nu langzaam weer aan het stijgen zijn.

De laatste weken zien we dat het enthousiasme dat we hebben gezien in januari plaats heeft gemaakt voor een meer weloverwogen benadering van beleggen. Dat is ook te zien aan de Fear and Greed Index, die begin deze maand op een waarde van 90 stond maar sterk is gedaald richting de 70.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Is dit het moment om Bitcoin te kopen?

Het verlies van de een is de kans van een ander om ondergewaardeerde Bitcoins te kopen. Naarmate het sentiment bearish wordt, suggereren technische indicatoren dat er mooie koop-kansen zijn. Als we naar de ‘stochastic’ indicator kijken dan is te zien dat de Bitcoin op dit moment oversold is.

Ook een rapport van Glassnode laat zien dat er waarschijnlijk geen grote koersval zal komen, aangezien beleggers hun tokens dan met verlies zouden moeten verkopen. Dit betekent volgens Glassnode dat BTC zich in een rustiger en vast ritme zal nestelen de komende tijd. Investeerders zijn niet bereid hun Bitcoins te verkopen tegen een lagere prijs.

De terugtrekking van $40.000 wordt gezien als een consolidatie in plaats van als een capitulatie. Dus hoewel vandaag misschien slecht nieuws is voor daytraders, lijken de algemene vooruitzichten nog altijd goed te zijn.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?