crash
Bitcoin

‘Bitcoin ineenstorting is onvermijdelijk’, bekende YouTuber deelt waarom

Bitcoin (BTC) is de maand september slecht begonnen, met een voortzetting van de daling die in augustus begon. De Bitcoin koers bevindt zich momenteel op glad ijs, en met de historische slechte resultaten van de munt in september houden veel investeerders hun hart vast.

De wereldwijde bekende crypto-analist Nicholas Merten ziet het erg somber in en spreekt in zijn meest recente YouTube-video zelfs van een aanstaande ‘’ineenstorting’’. Ook geeft hij een uitgebreide uitleg over de redenen achter zijn bearish voorspelling.

Meerdere Bitcoin ETF’s bloeden

Merten bespreekt met zijn ‘DataDash’ YouTube kanaal alles wat met crypto en de financiële markten te maken. En met meer dan een half miljoen abonnees is hij allerminst een kleine speler op dit gebied.

Enkele dagen geleden waarschuwde hij zijn kijkers dat Bitcoin er slecht voor staat op het moment. Een grote Bitcoin crash is volgens de analist ‘’onvermijdelijk’’ en hij wijst hiervoor met name naar de teleurstellende resultaten van de Bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) van de laatste tijd.

Deze in januari gelanceerde Bitcoin-fondsen noteren sinds vorige week dinsdag (27 augustus) dagelijkse uitstromen. In totaal hebben de fondsen sindsdien meer dan $800 miljoen verloren, wat logischerwijs een grote druk is voor de Bitcoin koers. Afgelopen dinsdag zagen de fondsen zelfs hun grootste verlies in meer dan vier maanden, met een uitstroom van bijna $300 miljoen.

Merten benoemt in zijn video de zorgwekkende ontwikkeling dat de uitstromen niet alleen afkomstig zijn van Grayscale’s GBTC-fonds, maar ook van de nieuwe ETF’s.

Het GBTC-fonds was sinds 2013 verhandelbaar als gesloten trustfonds maar werd in januari geconverteerd in een spot ETF. Vanwege de torenhoge vergoedingen is er sindsdien al bijna $20 miljard uit het fonds gestroomd.

Nu de goedkopere Bitcoin ETF’s ook hevig aan het bloeden zijn de laatste tijd, is dit een duidelijk signaal voor Merten ‘’dat het er niet goed uitziet’’. 

‘’Er zijn veel meer grote rode cijfers voor uitstromen dan nieuwe instroomcijfers. Kijk maar eens naar de laatste paar dagen van augustus… Je ziet meerdere ETF’s hier gewoon bloeden, mensen verplaatsen hun kapitaal naar buiten,’’ aldus de analist.

Moving averages werken als weerstand

De analist noemt ook een ander bearish signaal; namelijk dat verschillende voortschrijdende gemiddelden (moving averages) van Bitcoin nu als weerstandsniveaus beginnen te werken in plaats van ondersteuning bieden.

Hij zei het volgende:

‘’We zien heel duidelijk dat de eerdere voortschrijdende gemiddelden, let wel, op veel hogere prijsniveaus, niet langer dienen als ondersteuning, maar als weerstand. Dat is geen goed teken hier.”

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bitcoin bereikt opnieuw $60.000: ‘Deze keer is het anders,’ zegt analist
Bitcoin koers op weg naar $100.000 in 2025, voorspelt Steven Lubka
Bitcoin naar $70.000 volgens Nicholas Merten; Altcoins kunnen profiteren
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt