Bitcoin crash
Bitcoin

Bitcoin beleggers weer ‘extreem angstig’ na koersdaling van afgelopen week

Afgelopen vrijdag sloeg de angst hard toe op de cryptomarkt nadat Bitcoin (BTC) abrupt door zijn steunniveau van $56.000 zakte. Na een daling van enkele procenten bereikte de Bitcoin koers zijn laagste niveau in een maand van ongeveer $52.500, waardoor de welbekende Fear & Greed Index een nieuw dieptepunt bereikte. 

Hoewel de Bitcoin koers en de sentimentindicator inmiddels iets zijn opgekrabbeld, houdt de onzekerheid in de markt investeerders voorlopig scherp.

Cryptomarkt opnieuw in de problemen

Al de hele week werd de Bitcoin koers steeds verder omlaag gedrukt, maar $56.000 was keer op keer de redding voor de bulls. Vrijdagmiddag viel de koers echter plotseling door dit niveau, wat resulteerde in een bloedbad met $52.535 als dieptepunt.

Het markeert de laagste prijs sinds 5 augustus, wat ook wel ‘zwarte maandag’ wordt genoemd. Op die dag ging Bitcoin met meer dan 20% onderuit tot een absolute bodem van grofweg $49.000. 

De crash van afgelopen vrijdag liet de Fear & Greed Index, die het marktsentiment meet op een schaal van 0 tot 100, zakken naar een dieptepunt van 22, wat wijst op extreme angst onder investeerders.

Dit was de laagste score sinds begin augustus. Na de historische crash van toen daalde de index zelfs tot 17, het laagste niveau dat sinds halverwege 2022 werd gezien.

Bitcoin koers en sentiment herstelt licht

De Bitcoin koers bereikte vrijdag laat op de avond zijn dieptepunt van $52.535 waarna een langzame klim werd ingezet. Die nacht passeerde Bitcoin weer de grens van $54.000, waar het sindsdien grotendeels stand heeft gehouden. Hoewel de koers zich nog altijd op glad ijs bevindt, heeft het in ieder geval wat angst uit de markt gedreven. Niet voor niets dat de Fear & Greed Index momenteel uitkomt op een score van 29, wat staat voor ‘angst’. 

De eerstvolgende test voor de bulls ligt rond het niveau van $56.000. Mocht de koers dit obstakel weten te passeren, dan kan het vizier op de volgende weerstand van om en nabij $58.000 worden gericht. Voor nu hoopt men echter vooral dat Bitcoin niet nog een keer een uitglijder maakt.

Start nu op Kraken, de veiligste en meest betrouwbare crypto-beurs

Wil je de cryptowereld betreden en misschien Bitcoin of andere cryptomunten kopen? Grijp dan nu je kans en start vandaag nog bij Kraken, de veiligste en meest vertrouwde crypto-beurs ter wereld. Miljoenen gebruikers wereldwijd handelen al op Kraken. Mis de kans niet—maak binnen 2 minuten een account aan en begin vandaag nog met handelen!

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins