Bitcoin Nieuws

Bitcoin is inmiddels meer dan 400 keer ‘dood’ verklaard

Waar de Bitcoin (BTC) zich nu aan het herstellen is van de grote crash van gisteren, is de top cryptocurrency wederom voor ‘dood’ verklaard.


De teller staat op 414

Uit data afkomstig van 99Bitcoins.com, blijkt dat Bitcoin hiermee nu 414 voor ‘dood’ verklaard is, sinds de aanvang in 2010. De berichten omtrent de dood van de Bitcoin variëren enorm, van het grootste Ponzi-schema ooit tot de vergelijking met Monopoly-geld.

Alhoewel verreweg de meeste van dit type berichten komt na een prijscrash, blijkt dat het niet geheel ongebruikelijk is dat een artikel de grootste cryptocurrency van het moment begraaft terwijl de markt nog steeds aan het groeien is.


Bitcoin maakt relatief eenvoudig sensationele krantenkoppen


Het is hiermee zeker niet de eerste keer dat Bitcoin in opspraak komt. Zo is BTC altijd een goed onderwerp geweest om te bekritiseren, voornamelijk vanwege de grote prijssprongen, vanwege het feit dat de identiteit van de maker Satoshi Nakamoto nooit bevestigd is en dat de gedecentraliseerde structuur illegale transacties mogelijk maakt. Dit zorgt er allemaal voor dat de top cryptocurrency vaak relatief eenvoudig sensationele krantenkoppen kan maken.

De crash van deze hele week en dan met name die van gisteren heeft dan ook weer voor sensationele krantenkoppen gezorgd. Op de cryptomarkten ging er voor meer dan $350 miljard van de ene op de andere dag verloren nadat meerdere cryptocurrencies een prijsdaling zag van 2 cijfers voor de komma. Dit zorgde dan ook voor enorme piekuren op de populaire cryptocurrency exchanges zoals Binance en Coinbase, die hierdoor ook in sommige gevallen tijdelijk uitvielen. Ook de laadtijden ervan werden gehinderd door het enorme internetverkeer. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika
Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North
Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin

Newsbit Gisteren 10:06 u leestijd 1 – 3 min

Meer nieuws

Meest gelezen

Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen? Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen?
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten