Bear market
Bitcoin

‘Bitcoin is klaar om zijn bullish momentum door te zetten’

ls je het aan de pseudonieme handelaar Smart Contracter vraagt is Bitcoin klaar om zijn bullish momentum een vervolg te geven. De strateeg die de bodem van Bitcoin in 2018 goed voorspelde is ervan overtuigd dat er een bounce aankomt, nadat de koers gisteren dipte tot 26.500 dollar.

Bitcoin raakt vermoeid

Net voordat Bitcoin aan de dip begon, die de koers van ongeveer 28.000 naar 26.500 dollar liet vallen, waarschuwde Smart Contracter al over het dalende momentum. Aan zijn 222.000 volgers op Twitter legde hij uit dat Bitcoin tekenen van vermoeidheid vertoonde.

“Het momentum van Bitcoin begint af te zwakken. Ik denk dat we aan het begin van de week de koers van 26.000 dollar hertesten”, aldus Smart Contracter. Daar heeft hij nu dus al gelijk in gekregen.

Volgens de analist is de correctie echter nu wel compleet. Het is in zijn ogen onwaarschijnlijk dat de steun rond de koers van 25.800 dollar opnieuw bezocht wordt door Bitcoin. “Ok, we hebben de dieptepunten aangetikt. Het minimale target voor de terugval is bereikt.

Tijd voor stijgingen

Smart Contracter maakt voor zijn voorspellingen gebruik van de Elliot Wave Theory, een populair hulpmiddel binnen de technische analyse die de toekomstige koersen voorspelt op basis van de psychologie van de massa.

Volgens de theorie beweegt die in golven en zien we dat een bullish asset zijn momentum meestal herpakt na een correctieve ABC-beweging. Als we naar de grafiek van Smart Contracter kijken, dan lijkt het erop alsof Bitcoin die beweging al heeft afgemaakt.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin weer boven de 27.000 dollar en is de koers enigszins hersteld van de correctie die hem gisteren tot 26.500 dollar bracht. Een stijging van 500 dollar lijkt misschien niet veel in het grote plaatje, maar op 26.500 dollar is dat toch bijna 2 procent.

Bitcoin nieuws

Duitse overheid verplaatst grote hoeveelheid Bitcoin
LandBridge, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in de aankoop van land voor olie- en gaswinning, verdient geld aan Bitcoin miners
Volgende week vrijdag cruciaal voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen