Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin kan $40.000 niveau testen na weekend van winsten

Na een lange negatieve periode krabbelt Bitcoin weer op na een weekend vol geweldig nieuws. Dit zorgt ervoor dat de munt spoedig het psychologische $40.000 niveau kan gaan testen.


Nieuw leven inblazen

Afgelopen dinsdag zakte Bitcoin voor het eerst in meer dan een maand tijd tot onder de $30.000. Tegen zondagavond, slechts vijf dagen later, stond de Bitcoin koers echter 30% hoger. De prijs komt zelfs heel dicht bij het psychologische $40.000 niveau. De grootste cryptomunt veerde op in het weekend, en vannacht schoot de koers helemaal hard omhoog. Deze prijsstijging werd veroorzaakt door het feit dat Amazon waarschijnlijk Bitcoin betalingen gaat accepteren.

Daarnaast is er meer goed nieuws. Op woensdag, tijdens een virtueel evenement dat “The B Word” heette, deed Elon Musk Bitcoin fans een plezier toen hij herhaalde dat hij Bitcoin bezit en in de munt gelooft. Ook onthulde hij dat zijn bedrijf SpaceX Bitcoin op de balans heeft staan. Hij zei ook voor het eerst dat hij wat Ethereum bezit en een “fan” is van DeFi (decentralized finance). DeFi is snel verhandelbare beleggingsindustrie die bovenop Ethereum is gebouwd.


Opwinding

Eerder deze week begon de positiviteit op te bloeien in de cryptomarkt toen Amazon een crypto vacature plaatste. In een vervolgverklaring aan de media zei het bedrijf:

“We zijn geïnspireerd door de innovatie die plaatsvindt in de cryptocurrency-ruimte, en zijn aan het onderzoeken hoe dit eruit zou kunnen zien op Amazon.”

Daarbij kwam vandaag dat een insider van het bedrijf vandaag heeft verteld dat Amazon klaar is om Bitcoin betalingen te gaan accepteren.

Dit alles heeft ervoor gezorgd dat analisten verwachten dat BTC spoedig de $40.000 grens gaat testen. Als deze doorbroken wordt, en vervolgens ook de $41K weerstand verslagen wordt lijkt de kans groot dat de munt weer richting de $50.000 grens zal stijgen.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?