Bitcoin prijs stijgt, Bitcoin bullrun
Bitcoin

‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’

De populaire pseudonieme analist Dave the Wave zegt op Twitter dat Bitcoin aan een mini parabolische rally kan beginnen als het voorbij het sleutelniveau van 50.000 dollar kan komen. “Een opwaartse uitbraak uit het stijgende kanaal en Bitcoin kan een parabolische stijging neerzetten. Doen we dat niet, dan blijven we op dezelfde voet doorgaan”, aldus Dave the Wave.

Waar baseert Dave the Wave zijn analyse op?

Dave the Wave baseert de toppen en bodems van zijn kanalen op zijn versie van het Logarithmic Growth Curves (LGC) model. Dit model poogt de macro-hoogtepunten en dieptepunten van Bitcoin te voorspellen en tegelijkertijd de ruis op de korte termijn uit te filteren.

In de bovenstaande grafiek van Dave the Wave is te zien dat het opwaartse kanaal ongeveer bij de koers van 50.000 dollar zou moeten breken om een interessante opwaartse beweging van Bitcoin te kunnen zien.

Al moeten we natuurlijk toegeven dat de huidige koersactie van Bitcoin al behoorlijk indrukwekkend is. Er is nog geen sprake van een parabolische stijging, maar we doen het tot op heden meer dan fantastisch in 2023.

Nog meer bullish nieuws voor Bitcoin

Dat is niet het enige wat bullish is voor Bitcoin op dit moment. Ook de Logarithmic Monthly Moving Average Convergence Divergence (LMACD), een lange-termijn indicator voor de Bitcoin koers, geeft momenteel bullish signalen af. Deze indicator deed precies hetzelfde voordat Bitcoin in 2019 aan een parabolische koersexplosie begon.

“Komt er een nieuwe Bitcoin mini-parabolische run aan?”, zo vraagt de analist zich af.

Gezien de grafiek zou een mini-parabool de Bitcoin koers tot boven de 60.000 dollar brengen. Dan komen we wel heel dicht in de buurt van de huidige all-time high en dat creëert dan mogelijk ook het optimisme en de hype om die koers te overtreffen om vervolgens naar nieuwe hoogtepunten te stijgen.

Verder is Bitcoin bijna klaar met het vormen van een omgedraaid “hoofd-en-schouders” patroon uit de technische analyse, wat meestal een bullish signaal is voor de koers. Eerder zei de pseudonieme analist dat de marktstructuur van Bitcoin een opmaat vormt voor een koers van 200.000 dollar in december 2025.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’