Bitcoin Nieuws

Bitcoin kan dit jaar met 150 procent stijgen

Als je het aan de pseudonieme analist Credible Crypto vraagt is er een kans dat Bitcoin dit jaar nog een nieuwe all-time high bereikt. Hij voorspelt zelfs dat Bitcoin vanaf de huidige koers een winst van 150 procent kan pakken. Dat baseert Credible Crypto vooral op het verleden en meer specifiek op een periode uit 2020, waarin Bitcoin hetzelfde kunstje uithaalde.

Bitcoin in 2020

In 2020 duurde het ongeveer zes maanden voordat Bitcoin vanaf de 10.000 dollar met 500 procent steeg en een nieuwe all-time high noteerde. “Vertel me niet dat het niet kan gebeuren, als het letterlijk al eens gebeurd is. Ik zie je bij de nieuwe all-time high, waarschijnlijk ergens dit jaar”, aldus de optimistische Credible Crypto.

We moeten het uiteindelijk allemaal nog maar zien natuurlijk. Het jaar 2020 was vooral macro-economisch gezien een compleet andere periode dan nu. Destijds schoten centrale banken letterlijk geld in de rondte om te voorkomen dat de economie compleet zou inzakken vanwege COVID-19.

Op dit moment is er echter een tegenovergestelde situatie bezig, waarin centrale banken juist geld (liquiditeit) uit het systeem proberen te trekken om de inflatie omlaag te brengen. Dat werkt niet per se in het voordeel van Bitcoin, waardoor een all-time high in 2023 vanuit dat perspectief onwaarschijnlijk lijkt.

Bitcoin heeft gekkere dingen gedaan

Bitcoin heeft in het verleden weleens gekkere dingen gedaan, maar het lijkt er vooral op dat analisten als Credible Crypto met een goed verhaal willen scoren. Bullish uitspraken als “een nieuwe all-time high binnen een paar maanden,” score natuurlijk goed.

Zij doen dat vooral om er volgers bij te krijgen, in de hoop dat die dit soort uitspraken weer vergeten zijn op het moment dat de voorspellingen niet uitkomen. Een beetje vergelijkbaar met PlanB en zijn Stock-to-Flow model, waarbij het vertrouwen ook wel een beetje verdwenen is.

We kunnen natuurlijk nooit helemaal uitsluiten dat Bitcoin in 2023 nog een nieuwe all-time high pakt, maar de kansen zijn even niet in het voordeel van de digitale munt. Wellicht is de periode na de halving van 2024 kansrijker wat een nieuwe all-time high betreft.

Bitcoin nieuws

Transactiekosten Bitcoin en Ethereum vallen omlaag
Is dit een goed moment om Bitcoin te kopen?
Ethereum & Bitcoin tokens op beurzen nadert laagste punt in 5 jaar
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple advocaat trekt zich terug uit rechtszaak: Wat betekent dit?
Kan Shiba Inu ooit 1 cent waard worden? Analyse door Google’s AI
Waarom Bitcoin, Ethereum en Litecoin vandaag forse dalingen ervaren