Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers kan ‘heel snel’ naar $68.000 stijgen

De pseudonieme analist Mister Crypto publiceerde op 24 augustus een video-analyse, waarin hij een scenario bespreekt waarin de Bitcoin koers heel snel naar 68.000 dollar kan stijgen. Dat zou bijzonder zijn, want dat niveau zagen we sinds 30 juli niet meer met Bitcoin.

Bitcoin koers van $68.000

Als Bitcoin erin slaagt om de koers van 68.000 dollar te overstijgen, zoals Mister Crypto voorspelt, dan komen we ook in de buurt van het niveau van 69.000 dollar (de all-time high van 2021).

Dat blijkt tot op heden ook nog een behoorlijk stevige weerstand voor de bulls. De huidige “doorbraak” van Bitcoin naar het niveau van ongeveer 64.000 dollar kwam na de uitspraken van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell.

Die gaf vrijdag aan dat het moment voor de Federal Reserve is aangebroken om te beginnen met het verlagen van de rente. Het grappige is dat die informatie op zich al “duidelijk” was voor de markt.

Het was geen verrassing dat Powell dit zei, maar ondanks dat schoot de markt toch omhoog. Tijdens zijn toespraak gaf Jerome Powell bijvoorbeeld geen tijdslijn voor de renteverlagingen. Die hangt volledig af van de data die de komende periode binnenkomt.

Tijd voor een push omhoog

Ondertussen is ook de populaire handelaar Elja het wachten beu en zegt hij dat het tijd is voor nieuwe stijgingen. “Het is tijd voor de bulls om Bitcoin richting de 68.000 tot 70.000 dollar te pushen”, aldus Elja.

Elja doet die claim, omdat de Relative Strength Index (RSI) van Bitcoin suggereert dat de digitale munt op dit niveau nog niet overgekocht is. De markt is nog niet oververhit, waardoor er dus nog ruimte zou zijn voor verdere stijgingen.

Als de RSI boven de 70 punten komt, dan is dat meestal een signaal dat de markt voorzichtig oververhit raakt. Nu staat de RSI echter op 66,11 punten en is daar nog geen sprake van.

Tijdens de all-time high van 73.800 dollar in maart kwam de RSI van Bitcoin bijvoorbeeld binnen op 79,79 punten. Nog steeds niet extreem, maar wel een stuk hoger dan de RSI die we vandaag op de borden zien.

Claim jouw €50 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien Bitcoin of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €50.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt