Bitcoin red
Bitcoin

Bitcoin kan Nasdaq niet volgen, moeten we ons zorgen maken?

De afgelopen jaren was de correlatie tussen Bitcoin en de Amerikaanse Nasdaq hoog, maar inmiddels is daar geen sprake meer van. Terwijl de techbeurs van de Verenigde Staten steeds hoger en hoger klimt, slaagt Bitcoin er maar niet in om zijn bullish momentum van het begin van het jaar te herpakken.

Dat maakt dat sommige mensen op Twitter zich zorgen maken, maar volgens Tony The Bull is dat nergens voor nodig.

Focus op de lange termijn

Als je het aan Tony The Bull vraagt is het beter om op de lange termijn te focussen. Kijken we naar die langere termijn, dan is het allemaal nog prima in orde met de correlatie tussen Bitcoin en de grote aandelenindices. “Er is gewoon een kleine inhaalslag te maken”, aldus Tony The Bull over het achterblijven van Bitcoin.

In de maandgrafiek is er nog steeds sprake van een positieve correlatie van 0,85. Verder presteert Bitcoin nog altijd een stuk beter dan de Nasdaq als we kijken naar de langere termijn.

Vanaf het begin van het jaar gemeten staat Bitcoin op een plus van ~56 procent, terwijl de Nasdaq een plus van 30,68 procent mag opschrijven. Wat dat betreft kunnen we zelfs stellen dat Bitcoin het op dit moment weer even beter doet dan de Nasdaq. Uiteindelijk hangt het allemaal af van de tijdsframes waar je naar kijkt.

Hoogste niveau in 52 weken

Ergens is het opvallend te noemen dat de S&P 500, de belangrijkste aandelenindex van de Verenigde Staten, op dit moment op het hoogste niveau in 52 weken staat. Zeker als je bedenkt dat de Amerikaanse Federal Reserve de rente in de afgelopen ~15 maanden verhoogde van nul naar de huidige range van 5,00 – 5,25 procent.

Het lijkt erop dat de economie nog weinig tot geen last heeft van de druk van die renteverhogingen. Iets wat de meeste analisten vooraf niet hadden durven voorspellen.

Overigens hoeft de ‘daling van de correlatie’ ook niet te betekenen dat het feest helemaal voorbij is. Zoals je kunt zien gebeurde het tot nu toe vrijwel iedere keer dat de Nasdaq eerst een sprong maakte en dat Bitcoin er daarna op overtuigende wijze overheen ging.

Wat dat betreft kan het best zijn dat Bitcoin straks weer aan een inhaalslag begint. Bijvoorbeeld na de halving van 2024 zou het weleens een goed moment kunnen zijn voor Bitcoin om aan een nieuwe vlammende periode te beginnen.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December