Bitcoin groen, Bitcoin stijgt
Bitcoin

‘Bitcoin kan vanaf hier alleen maar stijgen’

Als je het aan de populaire pseudonieme analist Credible Crypto vraagt, dan kan de Bitcoin koers vanaf het huidige niveau alleen maar stijgen. Volgens Credible Crypto is de zijwaartse koersactie van de afgelopen dagen een teken van accumulatie. “Het wordt niet veel beter dan dit”, aldus de analist over Bitcoin.

Bitcoin koers van 50.000 dollar in aantocht

Als je het aan Credible Crypto vraagt duurt het niet lang meer voordat de Bitcoin koers richting de 50.000 dollar schiet. Het resetten van verschillende indicatoren is volgens de analist ook een positief signaal.

“De Bitcoin koers zit gevangen in een krappe accumulatie-range, de open-interesse (derivatenmarkt) bereikt lokale dieptepunten, Coinbase spot-kopers doen hun ding en de funding is bijna helemaal gereset. Bitcoin is helemaal klaar voor de volgende stap omhoog. Hopelijk krijgen we nog één slag omlaag richting de 43.000 dollar, zodat ik wat meer kan inkopen”, aldus Credible Crypto.

Nou dat laatste is gelukt, want de bulls vechten momenteel om de Bitcoin koers van 43.000 dollar te behouden. Voordat we verder omhoog kunnen moet Bitcoin echter een grote weerstand voorbij. Om te bepalen waar die weerstand precies ligt duiken we de orderboeken in.

Weerstand op 45.000 dollar

Als we Material Indicators mogen geloven, dan ligt de voornaamste weerstand van Bitcoin net onder de 45.000 dollar. Dat baseert de analist op het orderboek van Binance, de grootste beurs op basis van het handelsvolume.

Op dat niveau is er ongeveer 92 miljoen dollar aan aanbodvolume.

Op het moment van schrijven is Bitcoin op weg naar een redelijk gemiddelde decembermaand. Vooralsnog staat er een stijging van 16 procent op de borden, waarmee het geen bijzondere december is geworden (tot nu toe).

Op kwartaalbasis zijn de prestaties van Bitcoin wel indrukwekkend. Voor het huidige kwartaal staat er een virtuele winst van ~62 procent op de borden, waarmee we het beste kwartaal sinds 2020 gezien hebben voor de digitale munt.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Goud en Bitcoin komen samen in deze nieuwe ETF van Stacked
Gaat de Bitcoin koers opnieuw instorten?
Noord-Amerika blijft koploper in de globale crypto markt
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk