Bitcoin prijs stijgt, Bitcoin bullrun
Bitcoin

Bitcoin klaar voor explosieve stijging naar nieuwe all-time high?

De Bitcoin koers is vandaag met 4 procent teruggevallen en handelt momenteel op een koers van ongeveer 42.100 dollar. Ondanks dat is de analist TechDev enorm bullish over Bitcoin en ziet hij een patroon dat vergelijkbaar is met de koersactie van Amazon in 2010 en 2011. Dat zou in theorie kunnen betekenen dat Bitcoin op het punt van een gigantische koersexplosie staat.

Bitcoin is als Amazon?

Volgens TechDev laten de bovenstaande grafieken zien dat Bitcoin, net als Amazon destijds, een dubbele top vormde, om vervolgens naar een vorige all-time high te corrigeren; voordat een parabolische koersexplosie naar een nieuwe all-time high zou beginnen.

Ondanks dat bullish scenario zijn er volgens TechDev geen garanties en kan de Bitcoin koers de 32.000 dollar nog hertesten. “Maar als we vanaf hier alleen maar verder stijgen, dan zou mij dat ook niet verbazen”, aldus TechDev.

“Dit soort structurele analogieën werken, omdat het speculatieve gedrag van de massa niet verandert en dan maakt het niet uit om welke asset het gaat”, zo gaat de analist verder.

Dat zou dus betekenen dat we vanaf hier met minimale correcties onderweg naar een nieuwe all-time high doorschieten. Maar daarvoor moet de koers dus niet veel verder terugvallen.

Een parabolisch signaal voor Bitcoin

Overigens is de grafiek van Amazon niet de enige reden dat TechDev momenteel extreem bullish is over Bitcoin. Op de maandgrafiek heeft de analist ook een Vortex Indicator (VI) trend-omdraaiing gespot.

Als bewijs hiervoor deelt de analist de volgende grafiek, waarop we kunnen zien hoe succesvol deze indicator in het verleden was. Deze indicator heeft bijna perfect alle bullmarkten van Bitcoin weten te voorspellen.

“Een parabolisch signaal voor Bitcoin”, aldus TechDev.

Maar vandaag is die parabool nog niet echt aanwezig, want we staan op een daling van 4 procent en de markt heeft het even moeilijk met zichzelf.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Is dit het geheime wapen van Bitcoin?
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Derivatenmarkt wijst op optimisme rond Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging