bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers klaar voor nieuwe all-time high als deze weerstand breekt

De populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe verkocht recent al zijn Bitcoin, maar dat betekent natuurlijk niet dat je niet bullish kan zijn over de digitale munt. Volgens Van de Poppe gaat Bitcoin binnen twee weken naar een all-time high als het lukt om de weerstand op 62.000 dollar te doorbreken.

Cruciale weerstand voor Bitcoin

“Het voelt geweldig om de markt te zien uitbreken. Bitcoin springt omhoog richting de laatste weerstand op 62.000 dollar. Als die breekt, dan komt een nieuwe all-time high in september een stuk dichterbij. Ik verwacht veel positieve ETF-instromen de komende dagen.

Wat het is met Bitcoin is, als die koers van 62.000 dollar wordt gebroken, dan krijgen we waarschijnlijk binnen twee weken een nieuwe all-time high”, aldus Michaël van de Poppe.

Op dit moment zien we Bitcoin opleven na een positieve toespraak van Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank. Die gaf zojuist aan dat het moment voor zijn centrale bank is aangebroken om het beleid drastisch te veranderen. Lees: er komen renteverlagingen aan.

In principe lag dat in de lijn der verwachting, maar dat neemt niet weg dat het bullish is om dergelijke uitspraken zo concreet te zien van de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank. De markt rekende op dit scenario, maar Jerome Powell is vaak redelijk voorzichtig met zijn uitspraken.

Zo concreet als vandaag is hij nog niet geworden over de renteverlagingen van zijn centrale bank.

Ook bullish over Ethereum?

Dan springt Michaël van de Poppe over op Ethereum. Volgens de analist moet het smart contract platform een belangrijke weerstand in een steunpunt omtoveren om aan een opwaartse trend te beginnen.

“Ethereum ziet er goed uit, maar moet wel blijven klimmen. Het cruciale niveau om te breken is het niveau van 2.700 dollar. Er zit niets tussen de 2.700 en 3.100 dollar, waardoor dat in theorie een grote opwaartse run voor altcoins kan veroorzaken.”

Het enige wat Ethereum volgens Van de Poppe moet doen is het niveau van 2.500 dollar als steun vasthouden. Lukt dat? Dan blijft hij op de korte termijn in ieder geval bullish over de nummer twee van de markt.

Mocht dat lukken, dan ziet hij als volgende target zelfs de koers van 3.150 dollar voor Ethereum. Wat dat betreft kunnen we toch wel stellen dat hij echt bullish is over het project van Vitalik Buterin.

Geloven jullie nog in een sterke bullrun voor Ethereum in 2024 of 2025?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom