Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers schiet 2% omhoog naar $59.160 – Wat kun je verwachten?

De Bitcoin koers staat vandaag weer eens in het groen met een stijging van ruim 2%. Daarmee komt de digitale munt binnen op een koers van 59.160 dollar en lijken de bulls weer een klein beetje wakker te worden. Is de neerwaartse trend van Bitcoin dan eindelijk voorbij?

Markt is in afwachtende modus

Coinstash mede-oprichter Mena Theodorou vertelt aan Cointelegraph dat de volgende grote opwaartse koersbeweging voor Bitcoin eraan ligt hoe de markt reageert op de komende politieke- en wetgevende veranderingen in de Verenigde Staten tijdens het verkiezingsseizoen.

Daarbij is de komende macro-economische data enorm belangrijk. “Of we een uitbraak of een dip krijgen hangt af van het volgende grote stuk nieuws of een marktverandering […] voor nu lijkt de markt in een afwachtende modus te zitten”, aldus Tehodorou.

Op dit moment lijkt de markt inderdaad in een afwachtende modus te zitten. Bitcoin kiest niet echt richting en blijft in een specifieke range heen-en-weer pingpongen.

Hetzelfde geldt overigens voor de traditionele financiële markten, die het ook moeilijker hebben om het bullish momentum van de eerste maanden van het jaar een vervolg te geven.

18 september de grote katalysator voor Bitcoin?

Josh Gilbert, marktanalist bij eToro, zegt dat hij met name uitkijkt naar de rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank op 18 september. Die kan volgens hem weleens de “volgende grote katalysator” vormen voor de Bitcoin koers.

De consensus onder marktdeelnemers is dat Fed-voorzitter Jerome Powell de rente met 0,25% verlaagt. Dat is volgens Gilbert heel positief voor risico-assets als Bitcoin.

“Onder de streep komen er renteverlagingen aan, maar de focus ligt nu op de omvang van de verlaging. Daarbij worden de banenrapporten van deze week cruciaal en die kunnen Bitcoin dus in beweging brengen”, zo gaat Gilbert verder.

Voor Bitcoin is het vooral belangrijk dat de werkloosheid de komende dagen niet te hoog uitvalt in de Verenigde Staten. Een zwakke arbeidsmarkt zorgt voor meer renteverlagingen, maar dat is niet per definitie bullish voor Bitcoin. Dat kan immers ook betekenen dat we op een recessie afkoersen.

Claim jouw €20 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien Bitcoin of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €20.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt