crypto analist
Bitcoin

Bitcoin koers aan de vooravond van grote uitbraak, analist speculeert

Sinds maart is de koers van Bitcoin (BTC) er niet meer in geslaagd om nieuwe hoogtes te bereiken. Na een fenomenaal eerste kwartaal lijkt de Bitcoin koers uitgeput en beweegt deze al bijna een halfjaar zijwaarts. Deze aanhoudende stabiliteit heeft ertoe geleid dat veel investeerders hun vertrouwen in de komst van een nieuwe bullmarkt hebben verloren.

Ondanks het gebrek aan positieve bewegingen blijft de vooraanstaande analist Rekt Capital optimistisch. Hij speculeert dat Bitcoin in september of oktober zich weer zal herpakken, en de langverwachte bullmarkt in zal leiden.

BTC koers in september of oktober boven $71.500?

Rekt Capital is een bekende crypto-analist met bijna 500 duizend volgers op het socialmediaplatform X. Hij heeft een sterke reputatie opgebouwd dankzij zijn diepgaande historische prijsanalyses van Bitcoin, waarbij hij toekomstige prijsbewegingen probeert te voorspellen op basis van eerdere marktcycli.

De populaire analist liet eerder vandaag in een post weten dat Bitcoin al voor bijna zes maanden aan het consolideren is. Het handelsbereik waarin Bitcoin vastzit noemt hij ook wel de ‘post-halving reaccumulatie range’ en ligt tussen grofweg $60.500 en $71.500. Sinds maart beweegt Bitcoin grotendeels in deze range, hoewel het tevens verschillende keren hieronder heeft bewogen.

De saaie prijsactie van BTC in navolging op de Bitcoin halving is niets nieuws. In voorgaande cycli duurde het ook steeds enkele maanden voordat het effect van de halving zichtbaar werd in de koers. Gebaseerd op historische data zou BTC in september uit zijn consolidatierange kunnen treden, waarmee de bullmarkt officieel ingeluid zou worden. 

De volgers van Rekt Capital worden al maanden warm gemaakt voor de mogelijkheid dat Bitcoin in september weer naar nieuwe hoogtes zal stijgen. In een recente post benadrukt de analist echter dat het ook goed mogelijk is dat Bitcoin pas in oktober opnieuw in een versnelling zal komen.

Deze verwachting is gebaseerd op een vergelijkbare consolidatieperiode van Bitcoin vorig jaar, die 224 dagen duurde. Als Bitcoin opnieuw zoveel tijd nodig heeft om kracht te verzamelen, kan de koers pas in oktober boven de $71.500 uitstijgen.

Bitcoin bullmarkt blijft onzeker

Het is echter belangrijk te beseffen dat er geen garantie is dat Bitcoin überhaupt verder omhoog zal klimmen. Rekt Capital baseert zijn voorspellingen op historische prijsdata, maar dit biedt allesbehalve zekerheid voor de toekomst.

Sinds 2023 bevindt Bitcoin zich in een sterke opwaartse trend, en een langdurige consolidatieperiode binnen zo’n opmars kan als positief worden gezien. Wanneer de verminderde toevoer van nieuwe Bitcoins door de halving wordt meegenomen, lijkt dit het perfecte recept voor een explosieve prijsstijging. Of deze voorspelling werkelijkheid wordt, blijft echter afwachten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt