Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers blijft in deze range tot Q4 2024

De Bitcoin koers schoot de afgelopen dagen omhoog, nadat Fed-voorzitter Jerome Powell de markt hoop gaf over het rentebeleid van zijn Amerikaanse centrale bank. Volgens een groep analisten moeten we ons nu niet meteen rijk rekenen. Zij denken namelijk dat we tot Q4 in dezelfde range blijven handelen met Bitcoin.

Bitcoin en de range van $61.000 tot $70.000

Hoewel de verkoopdruk op Bitcoin lijkt te zakken en er behoorlijk veel kapitaal in de ETFs stroomde de afgelopen weken, geloven de analisten van QCP Capital nog steeds dat Bitcoin blijft consolideren in de range van 61.000 tot 70.000 dollar.

Tenminste tot het vierde kwartaal van 2024. “Wij blijven van mening dat de Amerikaanse verkiezingen, gecombineerd met de seizoensgebonden bullishness van Bitcoin een katalysator kunnen zijn voor nieuwe all-time highs”, aldus de analisten van QCP Capital.

Op basis van hun analyse kwamen ze verder tot de conclusie dat de koersstijgingen van Bitcoin het gevolg waren van vraag op de spotmarkt, in plaats van via Bitcoin futures of andere vormen van derivaten.

De funding rates, die in feite aangeven wat het kost om derivatenposities aan te houden in Bitcoin, bleven redelijk vlak tijdens de rally. Dat zou volgens de analisten van QCP Capital betekenen dat er dus relatief weinig vraag naar dergelijke posities was en dat de koers om andere redenen explodeerde.

Dit is bullish voor Bitcoin

De voornaamste reden voor de stijging van de Bitcoin koers ligt natuurlijk bij de Federal Reserve en de aankondiging van voorzitter Jerome Powell dat het tijd is om de rente te verlagen.

Volgens de analisten van QCP Capital zou zelfs een renteverlaging van 0,25% volgende maand bullish zijn voor Bitcoin. Terwijl een verlaging van 0,50% zou kunnen impliceren dat de Federal Reserve acute actie onderneemt om te voorkomen dat de economie op zijn gat gaat.

Ondanks al het positivisme rondom de renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank, zijn de analisten van QCP Capital dus nog redelijk voorzichtig over de komende weken. Zij verwachten in ieder geval nog geen spektakel en geen nieuwe all-time highs voor de Bitcoin koers.

Veel zal daarbij afhangen van de economische data die binnenkomt. Laat die zien dat de economie rustig blijft afkoelen en we geen recessie krijgen? Dan zou dat een goed signaal zijn voor de Bitcoin koers en de mogelijke tweede ronde van de bullmarkt.

Claim jouw €50 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien Bitcoin of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €50.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt