Bitcoin koers stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers boven de $48.000, wat is er aan de hand?

De Bitcoin koers is vandaag wederom gestegen en ditmaal is de grens van 48.000 dollar doorbroken. Bitcoin flirt op dit moment met het hoogtepunt van ~49.000 dollar dat na de lancering van de ETFs werd neergezet. Kunnen de bulls het momentum definitief oppakken en de bullrun een vervolg geven?

Tweewekelijkse macro-economische nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Je ontvangt iedere maandag een marktupdate met de belangrijkste macro-economische ontwikkelingen voor de bitcoin koers en aandelen. Vervolgens selecteer ik iedere vrijdag de vijf belangrijkste financiële grafieken van dit moment.

Bitcoin ETFs halen $10 miljard op in 30 dagen

Wat is de reden voor de gigantische stijging die we vandaag voor de Bitcoin koers zien? De kans is groot dat het effect van de Spot Bitcoin ETFs langzaam voelbaar wordt.

In één maand hebben de ETFs in totaal voor 10 miljard dollar aan vermogen bij elkaar weten te kopen. BlackRock bezit alleen meer dan 4 miljard dollar, terwijl Fidelity op de tweede plaats staat met 3,4 miljard dollar aan Bitcoin.

Op 9 februari scoorden de ETFs een totale netto-instroom van 541,5 miljoen dollar. Opvallend is dat Invesco na Grayscale de tweede ETF werd die een uitstroom moest opschrijven.

Maar het is duidelijk dat de Spot Bitcoin ETFs op dit moment grote kopers zijn in de markt en dat zij een positieve bijdrage leveren aan de Bitcoin koers.

Kan Bitcoin voor de halving nog naar een all-time high?

De huidige all-time high van Bitcoin van 69.000 dollar is op dit moment nog 21.000 dollar van ons verwijderd. Dat lijkt een hoop, maar Bitcoin kan in korte tijd hele gekke dingen doen.

Zeker nu de halving nog maar 67 dagen van ons verwijderd is. De kans is aanwezig dat we net als in de voorgaande halving-jaren een kleine bullrun krijgen in aanloop naar die belangrijke gebeurtenis.

Steeds meer mensen weten van de halving en daar komen nu ook nog eens de Spot Bitcoin ETFs overheen. Zekerheid bestaat niet in de financiële wereld, maar op dit moment lijkt er sprake van een gunstige markt voor Bitcoin.

Als de bulls het te pakken krijgen en er een hype rondom Bitcoin ontstaat, dan zou dat in theorie weleens tot een vroege all-time high kunnen leiden. Dat zou natuurlijk fantastisch zijn, maar weet dat er ook andere mogelijkheden zijn voor de Bitcoin koers.

Gratis financiële nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Elke maandag en vrijdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?