Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
De Bitcoin (BTC) koers is hard de lucht in geschoten, en heeft voor het eerst in bijna twee maanden tijd de $66.000 doorbroken. De digitale munt heeft een duw in de rug gekregen van inflatiedata uit de Verenigde Staten, die lager binnen is gekomen dan verwacht. Waar kunnen de bulls nu mogelijk op weerstand lopen?
Bitcoin veroverde gisteren met succes het belangrijke weerstandsniveau van $65.000 en is nu verder gestegen voorbij $66.000. Om precies te zijn is de BTC koers gestegen tot een piek van bijna $66.600, wat het hoogste punt sinds 31 juli markeert.
Gisteravond wist Bitcoin eindelijk, na talloze mislukte pogingen, de grens van $65.000 te doorbreken. Hiermee is voor het eerst in meer dan een halfjaar weer een higher high neergezet, waardoor er weer zicht is op hogere koersen.
Gisteren liep Bitcoin rond de $65.700 tegen de muur op, maar vanmiddag schoot de koers in één rechte lijn hierdoorheen. Vanaf een koers van $65.400 maakte Bitcoin een sprong van bijna 2% in nog geen uur tijd.
Inmiddels is Bitcoin alweer iets teruggezakt, maar de koers houdt zich vooralsnog overeind boven $66.000. Wellicht dat de bulls hier de komende dagen bij kunnen tanken, aangezien de volatiliteit normaal gesproken flink inkakt in het weekend.
De kans lijkt dan ook heel erg groot dat Bitcoin de week in het groen af zal sluiten. Momenteel noteert de munt een winst van bijna 5% sinds maandag. Het zou de derde groene week op rij zijn, wat dit jaar pas enkele keren eerder is gelukt.
De volgende grote test voor de bulls ligt rond de $68.000 – $70.000. Dit is tevens de laatse horde die overwonnen moet worden voordat de all-time high van bijna $74.000 aan de beurt is.
Bitcoin zette zijn stijging vandaag om 15:45 uur in, iets minder dan een uur nadat nieuwe inflatiecijfers uit de Verenigde Staten werden vrijgegeven. Het gaat om de zogenoemde PCE prijsindex, ook wel de favoriete inflatiemaatstaf van de Amerikaanse centrale bank.
Deze is op bijna ieder front lager binnengekomen dan verwacht met een jaarlijkse inflatie die is gedaald van 2,5% naar 2.2%, wat het laagste niveau sinds 2021 markeert
Matt Mena, crypto-onderzoeksstrateeg bij 21Shares, merkte op dat deze recente inflatiecijfers een gunstige omgeving creëren voor Bitcoin en de bredere cryptomarkt. “Beleggers trekken naar risicovolle activa, in de verwachting dat de Fed een soepeler beleid zal voeren in de toekomst,’’ zo legde ze uit.
77% kans dat techreuzen zoals Apple en Google Bitcoin omarmen in 2025. Ontdek waarom deze trend steeds waarschijnlijker wordt.
Japan overweegt Bitcoin als reserve, terwijl de VS en Brazilië strategische plannen bespreken. Ripple-CEO ziet potentieel in stablecoins.
Blockchain expert noemt een Bitcoin reserve strategie voor Amerika onrealistisch. Ontdek waarom dit idee volgens experts kansloos is.
Robert Kiyosaki waarschuwt voor een financiële crisis en adviseert beleggingen in goud, zilver en Bitcoin. Ontdek zijn visie en tips.
Bitcoin zakt naar $95.000 na Fed-uitspraak, maar miners investeren miljarden. Is dit een tijdelijke correctie of een nieuwe trend?
XRP koers bereikt $2,52 na RLUSD-lancering. Analist voorspelt uitbraak naar $5 dankzij Bollinger Bands en bullish flagpatroon.