Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
De Bitcoin Koers staat al sinds begin 2022 behoorlijk onder druk en er zijn steeds meer ontwikkelingen die effect hebben op deze koers. Eén van die belangrijke zaken is het effect van Bitcoin op het klimaat, en dat is niet niets.
De Bitcoin Koers staat al sinds begin 2022 behoorlijk onder druk en er zijn steeds meer ontwikkelingen die effect hebben op deze koers. Eén van die belangrijke zaken is het effect van Bitcoin op het klimaat, en dat is niet niets.
Om het Bitcoin netwerk up-to-date te houden wordt er namelijk erg veel energie gebruikt. Dit komt omdat Bitcoin werkt via mining, dat is het proces waarin computers met dure grafische kaarten algoritmes oplossen om een nieuw block op de blockchain aan te maken.
Er zijn bedrijven die zich bezig houden en grote mining rigs hebben, deze bedrijven proberen wel vaak groene stroom te gebruiken om de impact op het klimaat binnen de perken te houden.
Toch zijn er ook nog genoeg particulieren en bedrijven die gebruik maken van grijze stroom waardoor het klimaat actief verslechterd. Ook bij de mining rigs die op groene stroom werken, zou je kunnen stellen dat deze groene stroom ook voor andere zaken gebruikt had kunnen worden waar nu nog grijze stroom voor gebruikt wordt.
Logischerwijs is er een flinke groep potentiële investeerders die zich hierdoor af laat schrikken. Toch hoeven deze investeerders niet helemaal weg bij de cryptomarkt, want er zijn genoeg andere alternatieven die een stuk duurzamer zijn.
Zo besloten de ontwikkelaars van Ethereum enkele jaren geleden al dat minen, en daarmee het Proof-of-Work consensus niet lang houdbaar zou zijn. Naast de problemen rondom het energieverbruik zijn netwerken die met mining werken vaak ook langzamer en duurder.
Als alternatief voor Bitcoin zijn er tientallen andere cryptomunten die nauwelijks energie verbruiken, maar er is ook een optie die zelfs goed is voor het klimaat. Met de nieuwe munt IMPT kun jij namelijk je eigen uitstoot compenseren of investeren in duurzame projecten over de hele wereld.
>>> Nu de duurzame cryptomunt IMPT ontdekken <<<
IMPT is net beschikbaar geworden in een presale en dat jij dit leest, kan je een hoop voordeel opleveren. De presale bestaat namelijk uit drie verschillende fases waarbij de prijs telkens iets stijgt.
Door nu te investeren profiteer je dus van de laagst mogelijke prijs en investeer je tegen een koers van $0,018. Die prijs zal op het eind van de presale gestegen zijn tot $0,028.
Hierdoor maken de eerste investeerders meteen een mooie winst. Zodra de munt namelijk uit de presale komt, zal hij in eerste instantie voor $0,028 aangeboden worden op exchanges.
De IMPT token biedt je dus meer dan alleen een duurzame blockchain, maar werkt actief aan het tegengaan van klimaatverandering. De belangrijkste functie van het netwerk is de mogelijkheid om je IMPT tokens in te ruilen voor carbon credits.
Deze carbon credits geven particulieren en bedrijven het recht om 1 ton CO2 uit te mogen stoten en worden ook wel gezien als het nieuwe goud. Met deze credits kunnen overheden namelijk beter in de hand houden hoeveel er uitgestoot mag worden.
Je kunt de carbon credits die je koopt op het platform bewaren en verhandelen zodra ze meer waard zijn geworden, maar je kunt ze ook vernietigen. De meeste investeerders zullen schrikken van dit idee, want je investering vernietigen lijkt niet de meest logische stap.
Toch kun je ook hiermee nog goede zaken doen, je krijgt in ruil voor de vernietigde carbon credits namelijk ‘groene’ NFT’s. Ook die NFT’s zijn vervolgens weer op het platform te verhandelen en zo kun je én CO2-uitstoot actief verminderen én geld verdienen met crypto.
Naast carbon credits zal het platform ook dienen als sociaal platform waarop je bijvoorbeeld als winkel je producten aan kan bieden. Van elke verkoop gaat er dan een bepaald percentage naar het compenseren van je uitstoot.
Verder komen er duurzame projecten op het platform te staan die jij kan ondersteunen met je IMPT tokens. Ook gaan er grote merken met het bedrijf mee doen om via dit initiatief hun uitstoot te compenseren en goede projecten te ondersteunen.