Bitcoin red
Bitcoin

Bitcoin koers daalt hard, maar er is hoop

De Bitcoin koers is over de afgelopen 24 uur extreem hard gedaald. Op vrijdag stond Bitcoin nog rond het niveau van 71.000 dollar, maar inmiddels klokt de koers binnen op 67.000 dollar. Het lijkt erop dat de bulls niet voldoende energie hebben om de bears rond deze koersniveaus onder controle te krijgen.

Toch lijkt er hoop voor Bitcoin, want de stablecoin data wijst volgens de analisten van KuCoin Research richting een nieuwe all-time high.

Gratis Financiële Nieuwsbrief Ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 2.000 mensen gingen je voor!

Elke maandag en zaterdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Nieuwe all-time high voor Bitcoin dankzij stablecoins?

In het rapport schrijft het team van KuCoin Research over de stijgende market caps van Tether (USDT) en USD Coin (USDC). In maart kwam er voor Tether 5,825 miljard dollar bij en voor USD Coin ging het om 3,803 miljard stuks.

Meestal is dat bullish voor Bitcoin, omdat stablecoins in principe “droog poeder” vertegenwoordigen, dat wacht op een goed moment om in te stappen

Het gros van die instromen vond echter begin maart plaats, voordat Bitcoin zijn voorlopige all-time high van 73.800 dollar bereikte.

De afgelopen dagen zien we echter een vergelijkbaar scenario. Het aantal stablecoins op de beurzen groeide van 19,7 miljard dollar op 7 april tot de huidige 20,34 miljard dollar.

Niet alleen het aantal stablecoins op de beurzen is toegenomen. Ook het aantal stablecoin-stortingen neemt toe volgens de bovenstaande data van CryptoQuant. Vanaf 1 april is de totale market cap van stablecoins toegenomen van 150,42 miljard dollar naar de huidige 154,7 miljard dollar.

Hoewel het macro-economische plaatje op de korte termijn bearish is, hebben we met de toename van de stablecoin market cap een positieve ontwikkeling te pakken.

Bitcoin koers van $100.000 aan het einde van volgende week?

Ondanks de agressieve daling van de afgelopen dagen is er volgens de pseudonieme analist The Moon een kans dat Bitcoin komende week eindigt op een koers van 100.000 dollar.

Hij baseert zich hierbij op technische analyse, maar eerlijk gezegd lijkt die voorspelling een beetje optimistisch. De tweede helft van april lijkt namelijk gekenmerkt door een daling van de wereldwijde liquiditeit.

De wereldwijde liquiditeit is heel simpel gezegd de hoeveelheid kapitaal die in het financiële systeem zit. Maandag 15 april is namelijk de dag waarop alle Amerikanen hun belastingen moeten betalen.

Wat dat betreft is het geen verrassing dat we nu even wat dalingen zien. Amerikanen halen waarschijnlijk hun kapitaal uit financiële assets om belastingen te betalen.

De bovenstaande grafiek toont de correlatie tussen de Bitcoin koers (zwart) en de wereldwijde liquiditeit (oranje). Zoals je kunt zien kwam de bodem van Bitcoin richting het einde van 2022 behoorlijk overeen met de bodem van de liquiditeit.

In april zal de liquiditeit nog wat stagneren, maar richting het einde van het jaar zal er verbetering optreden. Dan beginnen de Westerse centrale banken immers met hun renteverlagingen en vanaf dat moment krijgt Bitcoin waarschijnlijk weer de steun die nodig is om de bullmarkt te hervatten.

Gratis Financiële Nieuwsbrief Ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 2.000 mensen gingen je voor!

Elke maandag en zaterdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin zit 42 dagen in ‘vervelingszone’ – wanneer komt de uitbraak?
Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017