SEC
Bitcoin

Harde kritiek op goedkeuring Spot ETFs, Bitcoin koers daalt

De Bitcoin koers is na de langverwachte goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF aan een correctie begonnen. Niet iedereen binnen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is tevreden met de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs. SEC-commissaris Caroline Crenshaw noemt de goedkeuring zelfs: “ongezond en ahistorisch.”

Zorgen over pensioenpotten van Amerikanen

“Ik maak me zorgen dat deze producten de markten zullen overspoelen en terecht zullen komen op de pensioenrekeningen van Amerikaanse huishoudens, die zich het minst kunnen veroorloven om hun spaargeld te verliezen aan fraude en manipulatie, die wijdverspreid lijken op de bitcoin markten”, aldus Crenshaw.

Waar ze zich precies zorgen om maakt is niet helemaal duidelijk. Sinds zijn geboorte in januari 2009 is Bitcoin namelijk de best presterende financiële asset op de markt. Geen enkele investering heeft in die periode kunnen tippen aan de rendementen van Bitcoin.

“De wereldwijde spotmarkten die ten grondslag liggen aan de Bitcoin ETFs worden ontsierd door fraude en manipulatie, zijn geconcentreerd en er is geen adequaat toezicht”, zo raast Crenshaw verder.

Better Markets, een non-profit organisatie hield zich ook niet in over de ETF-beslissing. Zij omschrijven Bitcoin als inherent waardeloos en zonder doel.

De komende jaren zullen uitwijzen of deze critici gelijk krijgen. In principe zien we deze kritiek al jaren op Bitcoin en de koers blijft maar stijgen. Waarom? Omdat mensen het zat zijn om hun vermogens te verliezen door het koopkrachtverlies van fiatgeld.

Goldbug Peter Schiff haalt ook uit naar Bitcoin

Goldbug Peter Schiff, die iedere koersdaling van Bitcoin aangrijpt om kritiek te leveren op de digitale munt, laat uiteraard ook op kenmerkende wijze van zich horen over de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs.

De goedkeuringen van de Spot ETFs zijn volgens hem niets meer dan een nieuwe manier voor speculanten om te gokken op de Bitcoin koers.

Volgens Peter Schiff levert dit een probleem op voor de bulls. “Wat blijft er na deze goedkeuring nog over om bullish te zijn over Bitcoin? De digitale munt heeft geen enkele toepassing in het echte leven, zoals goud dat wel heeft”, aldus Schiff.

Wat hij vergeet is dat er in april weer een halving voor de deur staat en dat steeds meer mensen de absolute schaarste van Bitcoin van 21 miljoen eenheden omarmen en ervoor kiezen om te sparen in de digitale munt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?