crypto crash
Bitcoin

Bitcoin koers daalt onder $66.000 dankzij miljarden transactie Mt. Gox

De Bitcoin (BTC) koers daalde gisteren aan het einde van middag tot een nieuw dieptepunt van grofweg $65.400, maar wist vervolgens weer te herstellen tot boven de $66.000.

De beruchte Bitcoinbeurs Mt. Gox deelde vannacht echter een nieuwe tik uit door meer dan $2 miljard aan Bitcoins te verplaatsen. De beurs bevindt zich middenin zijn terugbetalingsproces van meer dan $9 miljard aan Bitcoins, en dus heeft het de heersende angst in de cryptomarkt doen toenemen.

Nieuwe ronde aan BTC-terugbetalingen?

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat Mt. Gox, tussen 2010 en 2014 de grootste Bitcoin exchange ter wereld, al weken bezig is het met terugbetalen van meer dan 140.000 Bitcoins aan voormalig klanten.

Mt. Gox werd jarenlang geteisterd door hardnekkige hacks en slechte beveiligingsmaatregelen waardoor een totaal van maar liefst 850.000 Bitcoins verloren ging. Na het faillissement in 2014 werden er meer dan 140.000 Bitcoins teruggevonden. Deze worden nu na meer dan een decennium verdeeld onder de schuldeisers, wat uiteraard voor veel opluchting zorgt bij hen.

Deze maand is het terugbetalingsproces van start gegaan. Glassnode concludeerde deze week in een onderzoeksrapport dat er al zo’n 59.000 Bitcoins zijn teruggegeven aan Mt. Gox-gedupeerden. 

Het proces, waar men al jaren voor vreest, heeft dus nog altijd een lange weg te gaan. Vannacht lijkt een nieuwe stap te zijn gezet in het proces met een transactie van maar liefst 33.105 BTC naar een nieuw wallletadres. Tegen de huidige Bitcoin koers komt dit overeen met maar liefst $2,19 miljard.

Het is vooralsnog niet duidelijk wat de eindbestemming van deze fondsen is. Hoe dan ook is de BTC-wallet van Mt. Gox weer een stukje lichter. Echter bevat deze nog altijd meer dan 80.000 Bitcoins met een waarde van $5,32 miljard.

BTC koers duikt onder $66.000

Met nog miljarden dollars aan Bitcoin die hun weg moeten vinden naar voormalig Mt. Gox klanten, heerst er veel angst rondom de terugbetalingen. Niet voor niets dat de Bitcoin koers vannacht een nieuwe duik maakte tot ver onder de $66.000. Om precies te zijn kelderde Bitcoin tot een dieptepunt van $65.500.

Inmiddels bevindt de koers zich echter weer boven de $66.000. Naar alle waarschijnlijkheid kunnen we vandaag een volatiele dag verwachten, aangezien de Amerikaanse centrale bank met een nieuw rentebesluit komt. Om 20:00 uur Nederlandse tijd krijgen we te horen wat er met het huidige tarief van 5,25% – 5,50% gaat gebeuren. Een halfuur later licht Jerome Powell, de voorzitter van de bank, de keuze toe in een persconferentie.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt