Bitcoin Nieuws, Regulatie Nieuws

Bitcoin koers daalt scherp door aankondiging van DOJ over crypto handhaving

De Bitcoin koers daalde eind van de middag in een uur tijd plotseling met 5 procent. De koersval vond plaats nadat het Amerikaanse ministerie van Justitie haar plannen bekend om een grote crypto-gerelateerde aankondiging te doen.

De BTC prijs daalde na de aankondiging, maar nog vóór het nieuws, in een korte tijd van $21.500 naar ongeveer $20.500, wat een koersval van meer dan 5 procent was. Hiermee werd de opwaartse trend die de cryptowereld in 2023 plotseling doorbroken. De prijs herstelde zich echter licht nadat het echte nieuws was aangekondigd, dat verband hield met hardhandig optreden tegen een illegale crypto exchange.

BTC koers 18 jan
BTC koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Waar ging de aankondiging over?

Plaatsvervangend procureur-generaal Lisa Monaco leidde de persconferentie waarin ze de actie aankondigde en beschreef het als een aanzienlijke klap voor het crypto-misdadigers, fraudeurs en hackers die erin opereren.

Anatoly Legkodymov, de vermeende oprichter van de Bitzlato-exchange, werd dinsdag gearresteerd in Miami, Florida en zal later op woensdag worden aangeklaagd bij de Amerikaanse districtsrechtbank in Florida.

“Instellingen die handelen in cryptocurrency staan niet boven de wet en hun eigenaren zijn niet buiten ons bereik”, zo zei de Amerikaanse advocaat Breon Peace.

Bitzlato heeft zichzelf aan criminelen verkocht als een crypto exchange die geen moeilijke vragen stelt en als resultaat honderden miljoenen dollars aan deposito’s binnengehaald. De beklaagde betaalt nu de prijs voor de kwaadaardige rol die zijn bedrijf speelde in het crypto-ecosysteem.

Investeerders halen in ieder geval opgelucht adem. De aankondiging is gericht op een bepaalde crypto beurs en niet op de hele cryptomarkt, wat betekent dat de prijsstijging van de afgelopen weken zich wellicht weer zou kunnen hervatten.

Bitcoin nieuws

Argo Blockchain mined 14% meer Bitcoin in Januari dan maand eerder
Death Cross verschijnt voor eerste keer ooit in de Bitcoin weekgrafiek
Inflatiegevecht kan nog lang duren door sterke banenmarkt: Slecht nieuws voor Bitcoin?
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist verwacht grote Bitcoin correctie en stapt uit de markt
Miljardair Palihapitiya verwacht Bitcoin koersexplosie na capitulatie van de Federal Reserve
Shiba Inu schiet met ruim 12 procent omhoog, wat is er aan de hand?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten