Bitcoin crash, daalt
Bitcoin

Bitcoin koers daalt tot $57.000 – Hoe nu verder?

Sinds de lokale piek op 30 april is de Bitcoin koers met ruim 10 procent gedaald. Inmiddels ligt de koers rond de $57.000 en begint de angst aardig toe te nemen. De cruciale steunzone van $59.200 tot $61.000 is in ieder geval verloren.

Volgens de populaire analist Rekt Capital vertoont Bitcoin een angstaanjagend patroon dat overeenkomt met eerdere bear markets na halvings. Kan Bitcoin dit keer de neergang ontlopen?

Zijn we dicht bij de bodem?

De prijsactie van Bitcoin na de halving van 2024 vertoont meer overeenkomsten met die van 2016 dan met 2020, volgens analist RektCapital. In 2016 daalde de prijs met 11% in de 21 dagen na de halving.

Als een soortgelijk patroon zich herhaalt, zou de BTC-prijs kunnen dalen tot $52.000. De zone rond $60.000 heeft de afgelopen twee maanden als sterke ondersteuning gefunctioneerd, maar elke nieuwe test verzwakt dit niveau. Dit is de eerste keer dat de prijs definitief breekt.

Kopers kunnen in de tussentijd proberen om te profiteren van de dip door laag in te kopen. Echter, veel handelaren zullen waarschijnlijk afwachten om te zien of er een positieve reactie komt, of dat de prijs verder daalt om te shorten.

Ook de spot CVD gaf Bitcoiners ook reden tot zorgen. Deze is sinds medio maart in een dalende trend en brak door een steunniveau dat terugging tot eind februari.

Dit bevestigt de neerwaartse kracht op de hogere tijdsframes en verkleint de kans op een nieuwe opleving vanuit de vraagzone van $60.000. De open interest is ook dalende en onderstreept het negatieve sentiment.

Waarom deze correctie op de lange termijn gezond is

Verschillende analisten geven aan dat de recente correctie van de Bitcoin-koers op lange termijn een positieve ontwikkeling is. De adjusted spent output profit ratio (aSOPR) steeg een maand geleden fors naar 1,1, maar is inmiddels gedaald naar 1,029. Dit patroon is vergelijkbaar met wat er in mei en augustus 2020 gebeurde.

Destijds, toen overmoedige beleggers gedwongen werden om hun posities te verkopen, vond een duurzaam herstel van de markt plaats. Dit herstel werd aangewakkerd door een toenemende vraag naar de onderliggende activa, wat suggereert dat de markt zich op een gezonde manier aanpast.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Positief crypto nieuws: Fed Beleidsversoepeling kan Bitcoin naar $150.000 Stuwen
Trump omarmt crypto en accepteert Bitcoin en Dogecoin voor campagnedonaties
‘Bitcoin vormt gigantische bullish setup’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP