Bitcoin koers crash
Bitcoin

Bitcoin koers daalt tot $62.000, maar herstelt met hoopvolle sprong

De Bitcoin (BTC) koers is gisteren hard gekelderd tot zijn laagste niveau in weken van vlak boven de $62.000. De steile opmars waar Bitcoin vorige week zo hard voor heeft gewerkt is nu weer volledig tenietgedaan.

Een lichtpuntje is echter dat Bitcoin een forse stuiter heeft gemaakt vanaf zijn steunniveau tussen $62.000 – $63.000 en inmiddels iets verder van deze gevarenzone af staat. 

BTC koers crasht 4% in korte tijd

Bitcoin schudt deze week maar al te graag de markt in kort tempo op. Sinds maandag heeft het al vaker in korte tijd enkele procenten van zijn waarde verloren, en gisteren werd Bitcoin wederom geteisterd door een grote verkoopgolf.

Rond 16:00 uur had de Bitcoin koers slechts anderhalf uur nodig om een uitglijder van bijna 3% te maken – van $64.900 naar $62.700. In de avond is Bitcoin zelfs nog verder weggezakt tot een absoluut dieptepunt van nipt onder de $62.300. 

Op dit niveau kwamen kopers in groten getale terug, wat leidde tot een snelle opleving van de Bitcoin koers. Rond middernacht stond Bitcoin maar liefst 5% hoger op een piek van $65.500. 

Crypto-analist Nebraskangooner spreekt op socialmediaplatform X van een ‘’epische stuiter’’, en laat zien hoe Bitcoin perfect vanaf zijn steunniveau tussen $62.000 en $63.000 is opgerukt.

Inmiddels is BTC alweer iets teruggezakt tot een huidige prijs van $64.200.

Wat nu voor Bitcoin?

Mocht Bitcoin opnieuw een correctie ondergaan, dan dient deze liquiditeitszone als de laatste redding voordat de cruciale steun van $60.000 wordt opgezocht. Mocht het zover komen, is het erg belangrijk om hier stand te houden. 

Als de bulls de komende tijd weer de overhand krijgen, zou het heroveren van de $65.000-grens een bemoedigend signaal zijn. De vooraanstaande analist Rekt Capital speculeert op X dat de huidige correctie mogelijk van korte duur kan zijn. Bitcoin beweegt namelijk in een neerwaarts kanaal waarin de correcties vanaf de weerstandslijn steeds korter worden.

De eerste correctie duurde 5 weken voordat de bodem werd bereikt, de tweede duurde 4 weken. Hij denkt dat de huidige correctie mogelijk 2-3 weken kan duren. De eerste week zit er in ieder geval al bijna op.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt